Date companie
 
 
 
 

Îmbulzeală cu îmbrânceli, la slujba oficiată în cinstea sf. Ierarh Nifon

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : credinciosi, targoviste, slujba, imbranceli, moaste, racla, sfantul, catedrala, ierarh, nifon
 

Îmbrânceli la sfintele moaște! La slujba specială, oficiată cu ocazia împlinirii a cinci ani de la aducerea și așezarea, pentru totdeauna, a moaștelor Sf. Ierarf Nifon, în Catedrala Arhiepiscopală și Mitropolitană din Târgoviște, credincioșii au uitat de cele sfinte și s-au călcat în picioare, la propriu, ca să ajungă mai repede la raclă. Cei care au reușit să scape întregi din îmbulzeală, au fost răpuși de soarele arzător.

AMBIANȚĂ  "- Hei, încet! Gata, stop! Pe loc, pe loc, pe loc! Nu vă mai împingeți! - Stați, domnule, era să-mi rupeți piciorul! Nu vă mai împingeți! Era să-mi rupeți piciorul!"

Credincioșii, mulți aflați la o vârstă înaintată, au devenit suficient de sprinteni, încât să escaladeze gardurile de protecție amplasate de jandarmi, în speranța că vor ajunge primii la sfintele moaște.

AMBIANȚĂ  "- Să stăm pe loc! - Păi, dacă mă împinge, ce vrei să fac?"

În haosul creat o femeie mai în vârstă a căzut la pământ. Ea fost călcată în picioare de ceilalți credincioși, care erau în întrecere, care să ajungă primul la racla sfântului Nifon.

AMBIANȚĂ "- Nu înțeleg de ce împingeți. - Ce căutați? Nu sunteți cu noi!"

După ce au reușit să pupe sfintele moaște, oamenii au ieșit afară, în soarele arzător și câțiva au leșinat.

AMBIANȚĂ "Dați-vă la o parte! Aveți diabet? Nu? Vă știți cu probleme?"

Slujba la care au participat circa 10.000 de oameni a fost oficiată de un sobor de 30 de preoți, în frunte cu Înalt Prea Sfințitul Nifon Mihăiță, Arhiepiscopul Târgoviștei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2