Date companie
 
 
 
 

Îmbunătățiri pentru Start-up Nation 2018

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Octombrie 2018
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : IMM, Start-up Nation
 

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România susține necesitatea implementării unor completări raportate la necesitățile reale ale Programului Start-Up Nation 2018. Reprezentanții Consiliului spun că activitățile de servicii trebuie să fie punctate mai bine decât cele din comerț, având în vedere valoarea adăugată adusă de acestea comparativ cu activitățile din comerț.

FLORIN JIANU, președinte, C.N.I.P.M.M.R.
"Solicităm să fie punctate clar atât producția cât și programarea, dar și industriile creative după care adăugam acest domeniu al serviciilor pentru că așa cum spuneam el ar fi riscat să fie exclus cu totul, are și domeniul serviciilor un punctaj de 30 de puncte."

Președintele, Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România mai consideră că Programul Start-Up Nation trebuie să fie complementar programelor de finanțare din fonduri europene.

FLORIN JIANU, președinte, C.N.I.P.M.M.R.
"O primă îmbunătățire pe care am vedea-o ar fi adăugarea cofinanțării, să punctăm suplimentarea și nu foarte mult ca să nu fie diferențiere, să dăm șanse egale celor care aplică, să punctăm și această cofinanțare, noi am spus o rată de 10% de cofinanțare pentru un prim am e absolut necesară."

De asemenea, principala problemă a mediului de afaceri în acest moment este lipsa personalului, mai spun reprezentanții IMM-urilor.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Antreprenorii pot aplica pentru granturi destinate capitalului de lucru ( 20 Octombrie 2020 )

    Veste bună pentru antreprenori! De joi, 22 octombrie, ei pot aplica pentru granturile pentru capital de lucru. Această măsură face parte din schema de ajutor de stat instituită în vederea acordării de sprijin financiar...

  • Program de încurajare a exporturilor, lansat de I.M.M. ( 17 Februarie 2020 )

    "Pașaport de export" este un nou program lansat de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România pentru încurajarea exporturilor. Proiectul, demarat pe 1 februarie 2020, va fi implementat...

  • Întreprinzătorii mici și mijlocii nu sunt de acord cu amnistia fiscală ( 30 Iulie 2018 )

    Întreprinderile private mici și mijlocii nu susțin necesitatea adoptării măsurii amnistiei fiscale, considerând că persoanele fizice și microîntreprinderile ar trebui să fie în principal vizate de această măsură. Conform unui sondaj realizat...

  • Birocrația și evaziunea fiscală, principalele probleme ale economiei ( 19 Iulie 2018 )

    Cele mai mari probleme ale mediului de afaceri sunt concurența neloială, birocrația, lipsa de finanțare și lipsa forței de muncă. Declarația îi aparține președintelui Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu și a fost făcută la lansarea versiunii in limba romana a lucrarii “Carta Alba a IMM-urilor din Romania, 2018″.

  • Normele GDPR, criticate de IMM-uri ( 5 Iunie 2018 )

    Noul regulament european pentru protecția datelor aduce probleme pentru IMM-uri! Consiliul Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România trage un semnal de alarmă în privința felului in care sunt implementate noile norme.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2