Date companie
 
 
 
 

În 2010, România a importat alimente de 3,7 miliarde de euro

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : grau, agricultura, importuri, fructe, legum, solarii, speculatii
 

România aduce din alte tãri nu doar fructe si legume, ci si alimente care s-ar putea produce cu usurintã la noi. Anul trecut valoarea importurilor a fost de 3,7 miliarde de euro.

STEFAN NICULAE, presedinte Agrostar: "S-a diminuat suprafata cultivatã în România. Trei milioane de hectare rãmân nelucrate anual. Predominã agricultura de subzistentã. Avem o agriculturã învechitã, arhaicã. Sunt zone unde arãm cu boul si cu plugul de lemn. Piata e liberã, aceste produse vin la preturi mult mai mici comparativ cu preturile din România. Ori e firesc ca produsele la preturi mici sã fie cãutate de consumatori."

VALERIU TABÃRÃ, ministrul Agriculturii: "Un sistem de speculatii! S-a stiut dintotdeauna cã existã zone de unde se importã mai ieftin si în România s-au vãndut mai scump. E clar, noi nu producem pe tot timpul anului. Productia în sere, solarii, e din pãcate la nivel scãzut."

Au crescut si importurile de lapte si smântânã. Am adus din strãinãtate grâu sau ulei de floarea soarelui cu pânã la 22% mai mult decât în 2009. România a exportat în anul 2010 alimente în valoare de peste 3 miliarde de euro, ceea ce reprezintã putin peste 6% din valoarea totalã a exporturilor. Polonia a exportat alimente în valoare de 13 miliarde de euro. Anul trecut exporturile României de produse alimentare au crescut cu 40% fatã de 2009.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Producția de grâu a ajuns la 10 milioane de tone anual ( 8 Octombrie 2019 )

  România produce tot mai mult grâu! Dacă în 2007, când am intrat în Uniunea Europeană, producția de grâu la nivel național a fost de trei milioane de tone, în prezent, producția este de 10 milioane tone de grâu, pentru al treilea an consecutiv.

 • România, pe primul loc la ocuparea forței de muncă în agricultură ( 13 Iunie 2019 )

  România se afla pe podium la nivel european în ceea ce privește ocuparea forței de muncă în domeniul agriculturii, potrivit unui studiu Eurostat. România este urmată, în clasament, de Bulgaria, cu un procent de 18%, Grecia, cu 11% și Polonia cu 10%. 

 • Ofensiva împotriva fructelor și legumnelor de import de calitate proastă ( 30 Aprilie 2019 )

  A început ofensiva împotriva fructelor și legumelor neconforme din import. În 11 aprilie, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală și inspectorii Direcției Generale a Vămilor au demarat la nivel național acțiunea ”Demetra”, de verificare...

 • Zeci de legume și fructe stricate, găsite la vânzare de comisarii Protecției Consumatorilor ( 19 Aprilie 2019 )

  Zeci de tone de legume și fructe lovite, deshidratate, cu pete, pulpă moale, ofilite, alterate, cu urme de boli de depozit și de mucegai și fără etichete. Asta au găsit comisarii de la Protecția Consumatorilor în timpul controalelor...

 • Peste 80 de tone de legume și fructe, confiscate ( 14 Aprilie 2019 )

  Operațiunea „Demetra” continuă! Peste 80 de tone de legume și fructe, între care 23 de tone de ceapă uscată din Polonia și 200 de kilograme de usturoi din China, au fost confiscate în cadrul acțiunii „Demetra”, prin care se verifică circuitele de comercializare a legumelor și fructelor. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2