Date companie
 
 
 
 

Producția de grâu a ajuns la 10 milioane de tone anual

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Octombrie 2019
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : agricultura, Petre Daea
 

România produce tot mai mult grâu! Dacă în 2007, când am intrat în Uniunea Europeană, producția de grâu la nivel național a fost de trei milioane de tone, în prezent, producția este de 10 milioane tone de grâu, pentru al treilea an consecutiv. Așa susține ministrul Agriculturii, Petre Daea. El a precizat că ministerul pe care îl conduce a pus în funcțiune 56 obiective de investiții, în vederea refacerii sistemelor de irigare principale și secundare. "România deține resurse în domeniul agriculturii pentru care alte state ar face sărbătoare națională", a afirmat Petre Daea. Ministrul a estimat că anul acesta se vor obține în total 30 de milioane de tone de cereale. El susține că rezultatele bune din agricultură se datorează climei, fermierilor și subvențiilor acordate la timp de autorități.

TORA APETRII, reporter

"De doi ani, România este cel mai mare producător de porumb și floarea soarelui din Uniunea Europeană. Performanța nu se simte însă și în buzunarele agricultorilor. În acest an, doar cei care și-au făcut contracte din timp au obținut un preț bun la vânzare."

Ministrul Agriculturii a subliniat că țara noastră își va păstra primul loc în Uniunea Europeană și în acest an, la producțiile de porumb și floarea soarelui. În 2019, suprafața însămânțată cu porumb a depășit 2,65 milioane de hectare, iar cea cu floarea soarelui 1,16 milioane de hectare, în creștere față de anul trecut, când porumbul a fost cultivat pe 2,41 milioane de hectare, iar floarea soarelui pe 1,01 milioane hectare. Petre Daea a mai precizat că 49 dintre 52 de stațiuni de cercetare științifică în domeniu, necesare pe fondul schimbărilor climatice și a impactului lor în economie, și-au reluat activitatea.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România, pe primul loc la ocuparea forței de muncă în agricultură ( 13 Iunie 2019 )

  România se afla pe podium la nivel european în ceea ce privește ocuparea forței de muncă în domeniul agriculturii, potrivit unui studiu Eurostat. România este urmată, în clasament, de Bulgaria, cu un procent de 18%, Grecia, cu 11% și Polonia cu 10%. 

 • Creșteri importante de prețuri, la gaze, legume și fructe ( 14 Ianuarie 2019 )

  Anul 2019 a venit cu noi scumpiri pentru români! Rata anuală a inflației a fost în decembrie 2018 de 3,27%. Astfel creșteri importante de prețuri s-au înregistrat la gaze, cu 16,61%, și la legume și fructe, cu 21,5%, dintre care cartofii cu 39,64%, conform datelor Institutului Național de Statistică. Analiștii economici preconizează că preturile produselor vor crește considerabil. De asemnenea, și prețurile serviciilor vor crește.

 • Moțiunea simplă privind agricultura, respinsă ( 26 Septembrie 2018 )

  Moțiunea simplă privind agricultura inițiată de liberali a fost respinsă în plenul Camerei Deputaților. S-au înregistrat 150 de voturi `împotrivă`, 93 de voturi `pentru` și 20 de abțineri.

 • Petre Daea, scuze publice după declarațiile despre Auschwitz ( 26 Iulie 2018 )

  Petre Daea, scuze publice după declarațiile legate de Auschwitz. Ministerul Agriculturii a transmis un comunicat de presă în care Daea spune că respectă toți membrii comunității everiești și a precizat că a vrut doar să prezinte situația deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci din cauza pestei porcine africane. 

 • La coasă, ca pe vremuri ( 25 Iulie 2018 )

  Recoltarea grâului, ca pe vremea bunicilor: este ideea unei familii de agricultori dintr-un sat bihorean, care a vrut să arate lumii cum se muncea înainte și cum se câștigau banii doar cu sudoarea frunții. Dis de dimineață, localnicii s-au îmbracat în straie populare, au luat coasa, secera și slănina și au iesit în mijlocul naturii.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2