Date companie
 
 
 
 

În căutarea unui job

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Noiembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : someri, eurostat
 

Trei milioane de persoane din țările membre ale Uniunii Europene, reprezentând 20,4% din numărul total al șomerilor înregistrați în perioada ianuarie-martie, și-au găsit un loc de muncă în trimestrul II al anului în curs. Totodată, potrivit Oficiului European pentru Statistică, în perioada menționată, 8,3 milioane de persoane au rămas în șomaj și încă 3,3 milioane au devenit inactive din punct de vedere economic. Dintre cei care inițial erau angajați în primul trimestru al anului, aproximativ 2,3 milioane au devenit șomeri în perioada aprilie-iunie, iar patru milioane inactivi din punct de vedere economic.

COSMINA STOIAN, reporter

„În România, rata somajului a ajuns la 3,9% în luna septembrie, în creștere cu 0,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în august. Conform statisticii oficiale a Institutului Național de Statistică, în rândul bărbaților, rata somajului a fost cu 1% peste cea înregistrată la femei. Datele INS mai arată că numărul șomerilor cu vârstă cuprinsă între 25 și 74 ani reprezintă 74,4% din numărul total al șomerilor din prima lună de toamnă a anului acesta.”

În România, cursurile de reconversie profesională reprezintă o șansă pentru șomeri de a se reprofila pe plan profesional.


În căutarea unui job

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • România ocupă ultimul loc în U.E. la cheltuielile cu sănătatea, arată datele Eurostat ( 2 Decembrie 2020 )

  România, codașa Uniunii Europene, în ceea ce privește cheltuielile cu sănătatea pe cap de locuitor! Țara noastră a alocat în anul 2018 doar 580 de euro pe cap de locuitor, pentru sănătate, situându-se pe...

 • 2018: România, țara din UE cu cel mai mare risc de sărăcie al angajaților ( 31 Ianuarie 2020 )

  România este statul din Uniunea Europeană cu cel mai înalt risc de sărăcie! Conform statisticilor Eurostat, România rămâne statul cu cel mai înalt risc de sărăcie pentru persoanele ocupate din Uniunea Europeană. Documentul arată că deși a făcut progrese în reducerea riscului de sărăcie, țara noastră nu a reușit să se încadreze în media europeană care este de 9,5%.

 • România, fruntașă la exportul de viori ( 15 Decembrie 2019 )

  România, cel mai mare exportator de viori al Uniunii Europene, în țări din afara bătrânului continent! Potrivit datelor Eurostat, anul trecut, țara noastră a exportat 14.000 de viori către state din afara Uniunii Europene.

 • Românii, campioni la cheltuielile cu mancarea și băutura ( 9 Decembrie 2019 )

  Românii nu se uită la bani când vine vorba de mâncare și băutură. Potrivit datelor publicate de Eurostat, românii cheltuie cel mai mult din Uniunea Europeană pentru hrana. Cel mai ridicat procent din cheltuielile totale de consum...

 • Românii citesc tot mai puțin, arată datele centralizate de Eurostat ( 25 Noiembrie 2019 )

  Românii citesc din ce în ce mai puțin! Cel puțin, așa rezultă din ultimul studiu Eurostat privind preocuparea pentru citit a românilor, dar și a altor popoare din Uniunea Europeană. La târgul de carte Gaudeamus, care...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2