Date companie
 
 
 
 

În universul poeziei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Februarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Antologie poezii
 

Antologie de poezie, lansată, joi, la sediul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala București! Intitulată "Deasupra orașului este cerul", antologia conține creația lirică a 70 de poeți membri ai filialei. Reunește o varietate impresionantă de stiluri, de la scriitori cu vârste și origini geografice diferite, unii chiar din străinătate.

HORIA GÂRBEA, președinte, Asociația Scriitorilor București "Valoarea textelor este foarte ridicată. Am ales tema "Deasupra orașului este cerul", pentru a da o deschidere cât mai mare unor poeți care sunt niște citadini, dar care nu uită să privească și către înaltul văzduhului."

GEORGE DARAGIU, membru, Uniunea Scriitorilor din România "Este la a V-a ediție de antologii, ceea ce îi bucură pe toți membrii Filialei București-poezie a Uniunii Scriitorilor."

MARIA POSTU, membru, Uniunea Scriitorilor din România "Este o inițiativă foarte benefică pentru toți membrii filialei, care poate că nu colaborează destul de des, din cauza timpului, cu revistele de cultură, și, în felul acesta, se simt inspirați, se simt dornici să împărtășească din experiența lor."

VARUJAN VOSGANIAN, membru, Uniunea Scriitorilor din România "Nu este deloc întâmplător că Național TV e împreună cu noi, pentru că Național TV își onorează numele și este unul din susținătorii și promotorii culturii românești. În ceea ce ne privește pe noi, scriitorii, cred că este foarte important să avem această încredere, că reprezentăm ceva, o încredere care pare zdruncinată, dacă privești peisajul societății românești."

Uniunea Scriitorilor Filiala București-poezie pregătește un alt volum al antologiei, care va fi lansat anul viitor.


În universul poeziei

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2