Date companie
 
 
 
 

Inovațiile lui Leonardo da Vinci

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Ianuarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Expozitie Leonardo da Vinci
 

Bicicleta, planorul, parașuta, rulmentul sau primele mașini de zbor sunt doar câteva invenții ale lui Leonardo da Vinci. Elevii și profesorii sunt invitați la expoziția cultural-educativă care cuprinde reconstituiri ale invențiilor lui Leonardo da Vinci, găzduită în Casa Oamenilor de Știință din Casa Academiei Române, din București.

NICOLAE CAZACU, antreprenor cultural
"Expoziția aceasta, prima dintr-o serie care își dorește să fie fundamentul Muzeului Creativității este o expoziție cultural educativă, dar și interactivă. Dă posibilitatea oricărui vizitator să își găsească locul în echipa noastră. Dacă vrea să învețe arta vorbitului în public, aici, în această expoziție poate să înceapă făcând el însuși un tur ghidat grupului din care aparține. Pentru mine ca medic stomatolog revelația pe care am avut-o a fost când am înțeles că noi învățăm încă anatomia după aceleași principii ale tehnici de disecție pe care le-a descoperit și aplicat cu mari riscuri în secolul în care a trăit Leonardo da Vinci."

MARA, elevă, Școala Gimnazială Nr. 59

"Mie mi-a plăcut această invenție pentru că ajuta pe mare să nu intre apa. Acesta este un fel de scut (...) pentru că dacă se spărgea această parte, apa să nu intre în barcă și să nu se scufunde și mi s-a părut o invenție foarte ingenioasă și de ajutor."

MARIA, elevă, liceul economic Hermes

"-Ce ți-a plăcut cel mai mult la expozițiile de la Leonardo da Vinci?"
"-Perspectograful."
"-Pictorul sau arhitectul care doreau să facă o pictură sau un monument important se așezau pe acest scaun și se uitau prin gaura pe care o observăm aici și cu ajutorul acestor grile puteau să îl încadreze în cameră corect."

LORENA PODAR, reporter

"Una dintre cele mai interesante inovatii puse în practică este acest tanc în formă de țestoasă, care este înarmat cu tunuri de jur împrejur. Deși caii reprezentau o posibilitate, Leonardo s-a temut de comportamentul acestora într-un spațiu închis și a optat pentru puterea umană. Era nevoie de opt oameni pentru a pune sistemul în funcțiune."

Expoziția cu invențiile lui Leonardo da Vinci este deschisă până pe 7 februarie, accesul fiind gratuit.


Inovațiile lui Leonardo da Vinci

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2