Date companie
 
 
 
 

Înscrierile în clasa întâi și în clasa pregătitoare debutează pe 5 martie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Februarie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : emotii, clasa I, prescolari
 

Emoții pentru preșcolarii care urmează să meargă în clasa I sau în clasa pregătitoare! Pe 5 martie, încep înscrierile, iar potrivit fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, părinții pot opta pentru orice școală doresc, chiar dacă aceasta nu se află în apropierea locuinței.

DANIEL FUNERIU, consilier prezidențial, Departamentul de Educație: "Între 5 si 16 martie, toți părinții care doresc să își dea copilul la școala din proximitatea locuinței lor, merg la școală și scoala are obligația să îi înscrie, între 20 și 27 martie. Părinții care vor să meargă la altă școală, merg la școala respectivă."

În eventualitatea în care nu va fi acceptat la școala dorită, copilul nu va rămâne pe dinafară, susține secretarul de stat în Ministerul Educație, Oana Badea.

OANA BADEA, secretar de stat, Ministerul Educației: "Metodologia specifică păstrarea locului. Copilul are un loc rezervat. (...) Am o zonă, cu o școală arondată. Sunt 100 de locuri, în clasa pregătitoare, și în acea zonă sunt doar 80 de locuri. Înseamnă că școala are 20 de locuri libere. Acele 20 de locuri sunt cele pentru care concureaza alții, din altă parte."

Admiterea se va desfășura în patru etape, iar copiii trebuie să meargă în centre speciale pentru a fi evaluați de psihologi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • BAC, la start ( 3 Iunie 2019 )

  Emoții mari pentru absolvenții clasei a XII-a! Aceștia au început examenul de bacalaureat. Astăzi au susținut proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, potrivit calendarului. 

 • Festivitate absolvire la Școala Atlas ( 20 Iunie 2017 )

  Multe emoții pentru absolvenții școlii postliceale Atlas din Capitală! Viitorii asistenți medicali, editori de imagine sau programatori de calculator au răspuns pentru ultima oară la strigarea numelor din catalog. Cadrele didactice le-au înmânat diplomele de absolvire cu ajutorul cărora își vor deschide un drum în viață.

 • Bacalaureat 2016: Elevii susțin proba la Matematică și Istorie ( 6 Iulie 2016 )

  Emoții mari pentru absolvenții de liceu! Astăzi au susținut, în funcție de profilul absolvit, proba scrisă la Matematică sau Istorie. La Matematică există patru variante de subiecte, tot în funcție de profilul liceal absolvit: mate-info, științele naturii, tehnologic sau vocațional. Ultimul examen scris din sesiunea curentă — proba la alegere a profilului și specializării, este programată vineri.

 • Peste 30.000 de dascăli au susținut examenul de titularizare ( 31 Iulie 2013 )

  Emoții în rândul dascălilor! Peste 30.000 de cadre didactice, din întreaga țară, au susținut examenul de titularizare, iar concurența a fost acerbă. În județul Cluj, circa 1.300 de profesori au concurat pentru cele 98 de posturi titularizabile. La Religie Ortodoxă, pentru singurul post de titular, s-au întrecut 51 de candidați. Examenul nu a fost lipsit de incidente. Cei care au dat concurs la Educație Fizicã au fost nevoiți sã refacã lucrãrile, din cauza unor nereguli.

 • Emotii dupa 30 de ani ( 19 Mai 2013 )

  Emoții, lacrimi în ochi si îmbrățișări pentru absolventii facultatii de Transporturi promotia 1983 din cadrul Universitatii Politehnice Bucuresti. Dupa 30 de ani s-au reintanit si si-au reluat locurile in bancile acestei prestigioase unitati de invatamant care le-a deschis drumul in viata. Rand pe rand, strigati dupa catalogul prafuit de trecerea anilor, cei peste 180 de absolventi participanti la aceasta aniversare au povestit colegilor ce au realizat in cele trei decenii de cand nu s-au mai vazut.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2