Date companie
 
 
 
 

Inspectorii O.P.C. Prahova au gãsit zeci de kilograme de peste stricat, în piața din Ploiesti

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 August 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : nereguli, piata, opc, inspectori, ploiesti, peste, confiscat, congelat, stricat
 

Nereguli mari, descoperite de inspectorii O.P.C. în piata de pește din Ploiesti. Comerciantii tineau pestele congelat la temperaturi de peste sapte grade Celsius și pe cel nevândut, dar dezghețat, îl recongelau. Potrivit normelor, peștele congelat trebuie ținut la vânzare în vitrine frigorifice, la o temperatură de minus 18 grade.

AMBIANTÃ "Are deja o zonã oxidatã si deja si-a schimbat un pic culoarea. Din rosul ãla care trebuie sã îl aibã, acum are usor culoarea maro."

AMBIANTÃ "- Ce temperaturã trebuie sã aibã ãsta aici? - Minus 18. - Diferența de la plus 7, pâna la minus 18, cam cât e diferența? - De 25 de grade."

AMBIANTÃ "A fost peste congelat, a fost tinut pe aici s-a decongelat si, contrar regulilor si celor mai elementare reguli, l-a pus la recongelat, lucru care e total, total interzis."

Inspectorii au descoperit și cã vânzãtorii nu aveau acte pentru marfa vândutã.

ALEXANDRU CARDEI, comisar, O.P.C. Prahova "- Nevând elemente de identificare si caracterizare, toatã cantitatea o vom cântãri si o vom scoate de la comercializare. - Amenzi? - Se vor da amenzi, pânã la 20.000 lei."

VOX "Le-as confisca tot sã nu mai aibã voie sã vândã vreodatã."

Inspectorii O.P.C. au dispus scoaterea peștelui stricat de la comercializare și au anuntat cã vor repeta controalele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2