Date companie
 
 
 
 

Institutul Cantacuzino produce iar vaccin antigripal

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vaccin, doze
 

Veste bună pentru români. După aproape doi ani, Institutul Cantacuzino din Capitală a reluat producția de vaccin antigripal. Primele doze vor ajunge la populație peste două săptămâni, susține ministrul Sãnãtãții.

EUGEN NICOLĂESCU, ministrul Sănătății: "De aici o să plece în jur de 16 decembrie prima parte, iar pe 5-6 ianuarie a doua parte."

În acest moment, la Institutul Cantacuzino se fabricã zilnic 50 de mii de doze de vaccin antigripal. Pentru campania de vaccinare gratuitã din această iarnă sunt pregătite un milion de doze, dintre care 600 de mii sunt importate. Premierul Victor Ponta a inspectat, alături de ministrul Sănătății, secția în care se produce serul.

VICTOR PONTA, premierul României: "-N-o să mai trebuiască să importăm, ca o mulțime de lucruri pe care le importam, din partea Guvernului va exista tot spirjinul. (...) Eu am prima fiolă, înțeleg. -Da, da."

Mai mult, următorul proiect al Institutului Cantacuzino este producția de vaccin antituberculozã.

AURELIA DRĂGHICI, director general, Institutul Cantacuzino: "Contăm pe sprijinul Guvernului, a premierului, să reușim ca, de la sfârșitul anului viitor-începutul lui 2015, să reluăm producția de vaccin BCG."

Dacã în acest an campania de vaccinare gratuitã antigripalã presupune multe doze importate, anul viitor imunizarea se va realiza exclusiv din producția naționalã. Agenția Națională a Medicamentului va trebui, astfel, să dea aviz pozitiv dozelor care ies pe ușa Institutului. Până atunci, medicii de familie imunizează tot cu marfă de import.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Noi tranșe de vaccin antigripal, livrate în noiembrie ( 16 Noiembrie 2019 )

  950.000 de doze de vaccin antigripal sunt livrate în noiembrie, anunță Ministerul Sănătății. Astfel, livrarea vaccinurilor se va realiza în două tranșe. 500.000 de doze au termen de livrare pe 20 noiembrie, iar restul...

 • Vaccinul antigripal, motiv de dispută între un deputat USR și Sorina Pintea ( 14 Octombrie 2019 )

  Vaccinul antigripal pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 luni și 3 ani, motiv de dispută între un parlamentar USR și ministrul interimar al Sănătății, Sorina Pintea. La acuzația lansată de Emanuel Ungureanu, că Sorina Pintea...

 • Încrederea europenilor în vaccinuri, în scădere ( 19 Iunie 2019 )

  Încrederea europenilor în vaccinuri scade! Sondajul global Wellcome Global Monitor, la care au participat 140.000 de persoane din întreaga lume, arată legăturile între nivelul de încredere al oamenilor în medici, asistente...

 • Noi decese provocate de gripă ( 22 Ianuarie 2019 )

  Gripa continuă să facă victime! Două noi decese au fost provocate de gripă. Este vorba de un bărbat de 70 de ani din Timiș și de o femeie de 75 de ani din județul Caraș-Severin, care au murit în această dimineață.

 • Un nou deces din cauza gripei. Spitalele, în carantină ( 15 Ianuarie 2019 )

  Gripa mai face inca o victima. Un tanar de 17 ani din Teleorman a murit astazi. Astfel numarul deceselor a ajuns la 8. În aceste condiții, în unele unități spitalicești au fost interzise vizitele din cauza creșterii numărului de cazuri.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2