Date companie
 
 
 
 

Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal, în pragul falimentului

RSS Știri
 
 
Data publicării : 31 Octombrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, spital
 

Singurul spital din țară unde se realizează transplant renal pentru copii, la un pas de închidere! Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj are datorii de două milioane de lei. Conturile spitalului au fost blocate încă din luna mai și a fost începută procedura de executare silită. În încercarea de a salva Institutul, medicii care lucrează acolo au cerut ajutor pe facebook.

SILVIU MOGA, manager

"E un gest disperat al Institutului, e adresat societății civile și oamenilor de afaceriș Suntem singurul centru din Transilvania și vestul țării care efecteaza operații de transplant renal."

Medicii fac muncă voluntară și îi tratează în continuare pe pacienți, chiar dacă în septembrie nu și-au primit salariile.

FLORIN ELEC, medic

"Ne lovim de datorii capabile să ne oprească activitatea prin neplata salariilor, am făcut un efort colectiv ca pacienții să nu aibă de suferit."

Peste 2000 de pacienți sunt pe listele de așteptare pentru transplant.

VOX:"Să scap vreodată de dializă nu mă așteptam, ar însemana sfârșitul pentru multă lume ca mine care e suferindă, e singura șansă de a trăi dacă se închide nu avem decât să stăm la dializă până ne ține Dumnezeu!"

Numai într-un singur an, la Institutul din Cluj au loc peste 100 de operații de transplant renal și mii de operații urologice. Problemele cu care se confruntă Institutul au început din 2013, când spitalul era condus de profesorul Mihai Lucan, însă acesta a ținut ascunsă situația până când a ieșit la pensie, spun foștii subalterni. Lucan este suspectat de delapidare, iar cazul este cercetat de DIICOT.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2