Date companie
 
 
 
 

Intoxicatie in masa, la un strand din Reghin

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : urgenta, copii, reghin, apa, bazin, adult, clor
 

14 copii si un adult au ajuns de urgentã la spitalul din Reghin. Acestia tuseau si aveau probleme respiratorii. Medicii spun cã o substantã folositã la dezinfectarea bazinului unde au mers sa inoate, le-ar fi provocat aceste reactii. Cel mai tânãr pacient are numai trei ani. Substanta ar putea fi hipoclorit de sodiu, pe care îngrijitorii strandului l-ar fi pus în pompa de apã, pentru sterilizare.

VOX "Copila, i s-a fãcut rãu, a început sã nu mai aibã aer, sã nu mai respire."

VOX "Fetita mea e aici. -Câti ani are? -13. -Cum se simte? -Ea e mai bine, binisor. Au fost altii care nu au avut nimic si au venit de urgentã aici, cu SMURD-ul."

VOX "Stare de... palid, una alta, pe prietenul meu l-a dus la Mures el e înãuntru, nu vorbeste, nu stim nimic."

Dupã ce li s-a acordat primul ajutor, sase din cei 15 pacienti au fost trimisi la Unitatea de Primiri Urgente din Târgu-Mures.

dr. CÃTÃLIN COSTEA, medic U.P.U. Reghin "Pacientii prezentau dispnee, tuse, greturi, vãrsãturi si agitatie psiho-motorie. Se prespupune cã ar fi o intoxicatie cu o substantã necunoscutã, ceva, substantã cloruratã, clorinatã."

Reprezentantii strandului nu exclud ca cineva sã fi pus intentionat clor în apa din bazin. Acestia spun cã au verificat apa imediat dupã incident.

AMBIANTÃ "Dupã cum vedeti, cantitatea de clor tre sã aibã culoarea asta, acum avem 0.6, iar PH-ul trebuie sã fie la 7,2, dupã cum vedeti, apa este foarte bunã din punct de vedere calitativ."

IOAN CÃLIN ALBU, administrator strand "Au fost câteva suspiciuni de intoxicatie cu vapori de clor, nu stim încã cauza, nu stim ce s-a întâmplat, asteptãm rezultatele de laborator. Imediat dupã incident, am luat probe si era la parametri corespunzãtori."

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Sanitarã si Medicina Preventivã au mers si ei la fata locului. Acestia au prelevat mai multe mostre de apã pentru a determina cauza intoxicãrii celor 15 persoane.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Postările părinților pe rețelele de socializare, periculoase pentru copii ( 14 Octombrie 2019 )

  Viața copiilor pe rețelele sociale începe, de multe ori, cu postările părinților! Prima zi de grădiniță, aniversarea zilei de naștere sau o plimbare sunt doar câteva din momentele pe care părinții vor cu tot dinadinsul să le posteze...

 • Amenzi aspre pentru apelurile abuzive la 112 ( 3 Octombrie 2019 )

  Amenzi drastice, începând de astăzi, pentru apelurile abuzive la 112! Potrivit legii, alertarea falsă a serviciului unic de urgență o reprezintă utilizarea intenționat nejustificată, a numărului 112, pentru a provoca alarmarea...

 • Cazuri de enterocolită, în școlile din București ( 27 Septembrie 2019 )

  Epidemie de enterocolită în școlile din Capitală! Mai mulți părinți au semnalat problema la Centrul de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, iar reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică au declanșat deja cercetări...

 • Temerile financiare ale românilor ( 21 Septembrie 2019 )

  Instabilitatea financiară, principala temere a românilor! Cel puțin așa rezultă din cel mai recent studiu privind preocupările financiare, din care mai reiese că românii consideră că educația financiară în familie este esențială.

 • O femeie și doi copii au murit într-un incendiu ( 16 Septembrie 2019 )

  Sfârșit tragic pentru o familie din județul Neamț! O femeie și cei doi copii ai săi au murit, după ce casa lor aflată în localitatea Săvinești a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului au intervenit cinci autospeciale de stingere.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2