Date companie
 
 
 
 

Intoxicatie in masa, la un strand din Reghin

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 August 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : urgenta, copii, reghin, apa, bazin, adult, clor
 

14 copii si un adult au ajuns de urgentã la spitalul din Reghin. Acestia tuseau si aveau probleme respiratorii. Medicii spun cã o substantã folositã la dezinfectarea bazinului unde au mers sa inoate, le-ar fi provocat aceste reactii. Cel mai tânãr pacient are numai trei ani. Substanta ar putea fi hipoclorit de sodiu, pe care îngrijitorii strandului l-ar fi pus în pompa de apã, pentru sterilizare.

VOX "Copila, i s-a fãcut rãu, a început sã nu mai aibã aer, sã nu mai respire."

VOX "Fetita mea e aici. -Câti ani are? -13. -Cum se simte? -Ea e mai bine, binisor. Au fost altii care nu au avut nimic si au venit de urgentã aici, cu SMURD-ul."

VOX "Stare de... palid, una alta, pe prietenul meu l-a dus la Mures el e înãuntru, nu vorbeste, nu stim nimic."

Dupã ce li s-a acordat primul ajutor, sase din cei 15 pacienti au fost trimisi la Unitatea de Primiri Urgente din Târgu-Mures.

dr. CÃTÃLIN COSTEA, medic U.P.U. Reghin "Pacientii prezentau dispnee, tuse, greturi, vãrsãturi si agitatie psiho-motorie. Se prespupune cã ar fi o intoxicatie cu o substantã necunoscutã, ceva, substantã cloruratã, clorinatã."

Reprezentantii strandului nu exclud ca cineva sã fi pus intentionat clor în apa din bazin. Acestia spun cã au verificat apa imediat dupã incident.

AMBIANTÃ "Dupã cum vedeti, cantitatea de clor tre sã aibã culoarea asta, acum avem 0.6, iar PH-ul trebuie sã fie la 7,2, dupã cum vedeti, apa este foarte bunã din punct de vedere calitativ."

IOAN CÃLIN ALBU, administrator strand "Au fost câteva suspiciuni de intoxicatie cu vapori de clor, nu stim încã cauza, nu stim ce s-a întâmplat, asteptãm rezultatele de laborator. Imediat dupã incident, am luat probe si era la parametri corespunzãtori."

Reprezentantii Inspectoratului de Politie Sanitarã si Medicina Preventivã au mers si ei la fata locului. Acestia au prelevat mai multe mostre de apã pentru a determina cauza intoxicãrii celor 15 persoane.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Dezavantajele muncii de acasă ( 31 Mai 2020 )

  Munca de acasă nu este ușoară, pentru cei care au copii. Începând din 16 martie, momentul intrării în starea de urgență, mulți angajați din domeniul privat și de la stat și-au mutat biroul la domiciliu. Cum grădinițele...

 • UNICEF: Copiii săraci, tot mai vulnerabili, din cauza pandemiei ( 27 Mai 2020 )

  Copiii și familiile vulnerabile au un acces tot mai redus la produse de bază! Potrivit unui raport realizat de UNICEF, în România, din cauza pandemiei de coronavirus, copiii aflați în situație de risc au devenit tot mai vulnerabili, reducerea activității economice determinând o creștere a numărului familiilor ale căror venituri s-au redus. 

 • Aer mai curat, în perioada stării de urgență ( 21 Mai 2020 )

  Mai puțină activitate umană, mai puțină poluare! În cele două luni de stare de urgență am respirat aer mai curat. O demonstrează măsurătorile din satelit realizate de compania românească Terrasigna.

 • Pregătiri pentru redeschiderea parcurilor și grădinilor publice, în București ( 13 Mai 2020 )

  Parcurile, grădinile publice și cele zoologice din București se redeschid, vineri, odată cu încetarea stării de urgență. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, iar anunțul a fost făcut...

 • Ziua Asistentului Medical, în pandemie ( 12 Mai 2020 )

  Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Asistentului Medical, o sărbătoare ce ne prinde în acest an, în stare de urgență. Ziua se desfășoară sub tema "Profesia de asistent medical - O voce făcută să conducă spre o lume...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2