Date companie
 
 
 
 

Inundații în mai multe județe din țară, în urma ploilor torențiale din ultimele zile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Mai 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dambovita, inundatii, ploi, viitura, alunecari, teren, mehedinti, arges, dolj, gorj, localitati
 

Sute de gospodării inundate, poduri și drumuri distruse, mii de oameni fără curent electric. Inundațiile provocate de ploile torențiale au făcut ravagii, în Mehedinți, Gorj, Dolj și Argeș. Unul dintre cele mai afectate județe este Mehedinți, unde apa a inundat peste 100 de gospodãrii, 1.800 de hectare de terenuri arabile, 600 de hectare de pășuni și fânețe și 250 de hectare de păduri. Localnicii din satul Gvardinița au trecut prin clipe de coșmar, după ce s-au trezit cu apa în case, în toiul nopții.

AMBIANTA "Aragaz, mașina de spălat, televizoare, tot! Iese apa din casă, e lac în casă. Ce lac, că e până la geam sus!"

Toată noaptea, oamenii au încercat să își salveze animalele.

AMBIANTA "- A fost apa mare! Da! - Cât de mare? - A fost până aici."

AMBIANTA "- Mare de un metru. În casă, peste noi. Suntem toți pe drumuri! Dezastru! - În casa cât e apa ? - Până aici!"

La Hurducești, 160 de persoane sunt izolate după ce drumul de acces a fost acoperit de viitură. A fost potop și în Dâmbovița! În comuna Bărbulețu, pământul îmbibat cu apă a luat-o la vale. Un deal întreg s-a prăbușit, și zeci de hectare de livezi au fost înghițite de pământ.

VOX "S-au auzit zguduituri foarte puternice în sat. Toată lumea s-a speriat, când am venit aici. Și-a pus toată lumea mâinile în cap. Toți!"

VOX "Malul ăsta a fost acolo sus. A mers câteva sute de metri. Cât se vede circa 200 si ceva de metri."

În localitatea Râul Alb, un drum județean s-a rupt din cauza ploilor. 500 de familii sunt în pericol să rămână izolate, dacă acesta va ceda. Noapte albă au făcut și sute de oameni din județul Gorj.

VOX "- Ne este teamă! De fiecare dată, ploaie, și vin ploi mai tari, apa vine exact cum e și acum. - În noaptea asta o să dormiți? - Nu! Avem și copii mici. - Ce o să faceți? - O să stăm și așteptăm, până trec apele."

În Argeș, precipitațiile abundente au provocat inundații în zece localități, între care orașele Pitești, Câmpulung și Curtea de Argeș. La Mălureni, apele învolburate au distrus un pod si au rupt doua drumuri. Printre cei afectați se afla și cuscrul președintelui Băsescu, Bebe Ionescu. Acesta deține în comuna Bădiceni o gospodărie și o microfermă de oi, vaci și porci, de care au grijă câțiva localnici. O viitura puternică a făcut prăpad și într-un sat din Dolj. Zeci de familii s-au trezit cu apa în case, iar 15 oameni au fost evacuati. După două zile în care oamenii s-au luptat singuri cu furia apelor, premierul Victor Ponta a decis să-și întrerupă campania electorală pentru europarlamentare, pentru a merge în zonele inundate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2