Date companie
 
 
 
 

Inundațiile au făcut victime

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Iulie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Romania, inundatii, smurd, elicopter, pompieri, arges, salvare, gorj, valcea, victime, viituri, localitati, teleorman
 

România, sub urgia apelor! Trei oameni au murit și cel puțin doi sunt dați dispăruți, în urma inundațiilor care au devastat mai multe județe din țară. Viiturile de câtiva metri înălțime au măturat, în câteva secunde, localitati întregi. Și asta după ce, timp de trei zile, au fost înregistrate precipitații cumulate care au depășit valori de 100 - 180 l/mp, în județele Gorj, Vâlcea, Argeș și Teleorman. De asemenea, s-au înregistrat debite istorice cu probabilitate de revenire odată la 100, respectiv 200 de ani. Autoritățile au intervenit pentru a salva sute de persoane.

AMBIANȚĂ "De acolo, din frânghie, vă luam pe sus! Stați liniștită, că vă luam de acolo! Stați! Dă-o peste gard! Peste gard!"

La Vaideeni, în județul Vâlcea, mai multe case au fost luate cu totul de ape, iar sute de localnici au fost la un pas de moarte. Mulți au rămas izolați, printre ei si 20 de copii, iar pompierii și salvamontiștii au luat în piept puhoaiele, ca să-i salveze. Operațiunea a fost extrem de periculoasă. Unul câte unul, oamenii au fost recuperați. Unii localnici au urcat în poduri, alții s-au refugiat la căminul cultural.

VOX  "A venit apa prea repede! D-abia am salvat copiii!"

VOX "Uite, așa am plecat! Nu am mai apucat să mai luăm nimic."

În Gorj, 17 oameni au fost salvați din mijlocul apelor de salvamontiști.

prin telefon: SABIN CORNOIU, șef Salvamont Gorj "Șase turiști prinși în curmătura Oltețului. În fața și în spatele lor drumul s-a surpat, au rămas la mijloc cu mașinile blocate. Era și un copil. Am mers cu elicopterul, au fost salvate cu nacela din elicopter, dar doar 3 persoane au acceptat să fie duse la Polovragi. Celelalte au rămas să păzească mașinile."

Viiturile au facut ravagii și în județul Argeș. Doi bărbați au murit, luați de ape. Un tren cu călători a deraiat, după ce calea ferata a fost măturată de puhoaie, iar zeci de mașini și case au fost înghițite de ape. La Bascov a fost urgie! Zeci de familii s-au trezit blocate în case. Oamenii au sunat disperați după ajutor. Pompierii i-au scos cu frânghiile. Zeci de localnici au fost salvați cu bărcile. Zeci de salvatori au fost ei înșiși la un pas să devină victime, în apele dezlănțuite. În localitatea Dobrogostea, un tren a sarit de pe linie, dupa ce șinele au fost distruse de ape. În tren se aflau șase călători și patru angajați.

ALEXANDRU DOROFTEI, șef, Poliția Transporturi Feroviare Argeș "S-a format o viitură la kilometrul 120. A spart terasamentul și a distrus pe o suprafață de 15 metri. Au fost rănite trei persoane, care au foast transportate cu ajutorul S.M.U.R.D. la spitalul județean."

În Prahova, șase masini au fost luate de viitura, iar zeci de case au fost inundate în satul Provița de Jos.

VOX "Mașinile pluteau! A luat toate mașinile d-aici!"

Apele au distrus și șase podețe și au avariat mai multe șosele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2