Date companie
 
 
 
 

Investiții în județul Bacău

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Noiembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, IMM, conferinta, invetitii, cnipmmmr
 

Reprezentanții mediului de afaceri, reuniți la Bacău! Patronatul Județean al Întreprinderilor Mici și Mijlocii Bacău și reprezentanții Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România au participat la o conferință pe tema investițiilor făcute în județ și ce urmează să se realizeze. Deocamdată, pe lista investițiilor aflate în curs de finalizare se numără modernizarea aeroportului internațional ”George Enescu”, pentru care s-au cheltuit circa 20 de milioane de lei.

SORIN BRAȘOVEANU, președinte, Consiliul Județean Bacău "Noul terminal al aeroportului internațional George Enescu, cu tot ce înseamnă celelalte obiective: uzina eloectrică, centrala termică, garaj, turn de control nou în proporție de 90% și parcarea care e în proporție de 30 %, restul sunt investiții finalizate."

Pe aceeași listă se află reabilitarea Spitalului Județean Bacău, precum și realizarea Centruluyi de Incluziune Socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităților și Centrul de Ingrijiri Paliative. Unitățile de învațamânt din județ se regăsesc, de asemenea, pe lista obiectivelor reabilitate și modernizate. Totodată a fost modernizat sistemul de canalizare din Bacău.

IOANA PETRESCU, expert pe probleme de fiscalitate "Cred că municipiul Bacău și zona de Nord-Est are foarte multe avantaje, mai ales prin prisma faptului că exsită forța de muncă, mai ales într-o economie în România unde șomajul este foarte mic, forța de muncă e mică, acesta e cu siguranță un avantaj. Un alta avantaj e că e un Centru universitar, cu o universitate foate bună aici la Bacău și resursele naturale evident trebuie exploatate și să beneficieze județul Bacău de ele."

De finanțarea lucrărilor s-a ocupat Compania Naționala de Investitii, din banii bugetului popriu al Consiliului Județean Bacău, dar și din fonduri europene.

COSMIN NECULA, primar, Bacău "Unul dintre principalii investitori este statul român prin infrastructura care trebuie să o creeze, în momentul în care nu ai o legislație coerentă sau capabilă să facă această legătură și să poți da drumul la investiții, atunci riști să blochezi foarte mulți bani și să rămâi cu excedent bugetar la sfârșit de an."

FLORIN JIANU, președinte, C.N.I.P.M.M.R. "Avem două obiective, în primul rând să promovăm atragerea de investiții în fiecare regiune a țării. Al doilea obiectiv e acela de promovare a intereselor, a antreprenorilor locali, cei care vor să exporte, să-și extindă oferta, să găsească parteneriate."

Pe viitor, autoritățile din Bacău au în plan să reabiliteze și să modernizeze toate drumurile județene. Un alt obiectiv important este autostrada Brașov-Bacău. De asemenea, se are în vedere modernizarea rețelei feroviare București-Bacău.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tren personal, deraiat în județul Bacău ( 8 Iunie 2019 )

  Accident feroviar, în această dimineață, pe raza localității băcăuane Căiuți! Un tren personal, în care se aflau peste 50 de călători, care circula între Ciceu și Focșani, a lovit bena unui camion, la o trecere la nivel cu calea ferată...

 • Conferința Națională în domeniul Educației, la a V-a ediție ( 6 Iunie 2019 )

  Sistemul de învățământ din România, pus în discuție la Conferința Națională în domeniul Educației, organizată la București. În cadrul celei de-a V-a ediții a conferinței organizate de Asociația „Ține de Noi”, împreună cu Fundația Hanns Seidel – România...

 • O mamă și fetița ei au murit în incendiul care le-a cuprins casa, la Bacău ( 17 Aprilie 2019 )

  Tragedie cumplită în județul Bacău! O femeie de 34 de ani și fiica ei de nouă ani au murit, după ce casa în care locuiau a luat foc. Incendiul a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri, într-o casă din comuna Mănăstirea Cașin.

 • Îmbunătățiri pentru Start-up Nation 2018 ( 9 Octombrie 2018 )

  Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România susține necesitatea implementării unor completări raportate la necesitățile reale ale Programului Start-Up Nation 2018. Reprezentanții Consiliului spun că activitățile de servicii trebuie să fie punctate mai bine decât cele din comerț, având în vedere valoarea adăugată adusă de acestea comparativ cu activitățile din comerț.

 • Premierul Viorica Dăncilă, în vizită la Bacău ( 5 Octombrie 2018 )

  Premierul României, Viorica Dăncilă, în vizită de lucru, la Bacău! Primul-ministru a verificat stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții ,,Regularizare albie râu Slănic – în zona localităților Târgu Ocna și Slănic Moldova".

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2