Date companie
 
 
 
 

Investiții la Cumpăna

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Noiembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : proiecte noi Cumpana
 

La doar câțiva kilometri de Constanța, o comună reușește să se transforme într-un exemplu în privința investițiilor de care pot beneficia toți locuitorii ei. Ne oprim în comuna Cumpăna, unde edilul Mariana Gâju ne-a explicat ce proiecte au autoritățile locale pentru viitorul apropiat.

MARIANA GÂJU, primar, comuna Cumpăna

„După cum ați văzut în localitate se lucrează la Centrul Civic, prin program de dezvoltare locală, ultimul de trei km este din fondul primăriei, în același timp Centrul Civic este prin Compania Națională de Investiții, așteptăm să construim 64 de unități locative, deci locuințe pentru tinerii de la 18 la 35 de ani, de acum doi ani de zile. Obstacolele întâmpinate au făcut să stopăm lucrările, dar au fost reluate și sunt în plină construire."

Îmbunătățirea infrastructurii este de asemenea un obiectiv important în comuna Cumpăna, din județul Constanța.

MARIANA GÂJU, primar, comuna Cumpăna

"Avem în lucru Programul Operațional Infractructură Mare, extindere rețele de canalizare, extindere rețele de alimentare cu apă și reabilitare rețele vechi de alimetare cu apă care sunt cuprinse în această finanțare cu fonduri europene. Ea de asemenea, trebuie să fie finalizată, de acord până la iulie 2023, dar noi vrem să grăbim lucrările ca oamenii să se branșeze, să se racordeze la aceste utilități. În localitate se lucrează în acest moment la construirea unei stații Peco, e atât de necesară pentru comună și sperăm ca ea să fie dată în folosință la finele anului 2022. Anveloparea, eficientizarea energetică a blocurilor existente în localitate este un alt proiect pe care abia așteptăm să fie semnat la finanțare ca să putem să dăm drumul, însă cel mai mult proiectul Anghel Saligny, programul Anghel Saligny care pentru Cumpăna reprezintă proiect de pietruire și asfaltare drumuri de 7,2 km. Toate sunt investiții, lucrări care demonstrează că această comună e vie.”

Digitalizarea este de asemenea un proiect important la Cumpăna, pentru ca locuitorii comunei dar și agenții economici să poată beneficia de o serie de facilități în relația cu autoritățile locale.


Investiții la Cumpăna

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2