Date companie
 
 
 
 

Iohannis, despre educația privind clima

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Decembrie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Iohnnis la summit
 

Până în 2050, mixul energetic național al României va fi format în proporție de 86% din energie regenerabilă, completat de energie cu emisii reduse de carbon, cum ar fi energia nucleară. Promisiunea vine de la președintele Klaus Iohannis, aflat la Summitul Global privind Acțiunea Climatică.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

"România are unele dintre cele mai scăzute emisii pe cap de locuitor din Uniunea Europeană și este ferm angajată să accelereze măsurile de atenuare a schimbărilor climatice. Ne propunem să ne reducem până în 2030 emisiile cu aproximativ 80% față de nivelul din 1990 și să ne îndreptăm apoi într-un ritm rapid către neutralitatea climatică."

Șeful statului român a adăugat că marea majoritate a tinerilor din România consideră că acumularea de cunoștințe despre schimbările climatice în școală este esențială pentru implicarea lor în acțiuni climatice. Prin urmare, educația privind clima și mediul devine din ce în ce mai importantă în programa școlară din România.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

"Educația climatică, protecția biodiversității, sistemele de producție alimentară rezistente la schimbările climatice și generarea de energie cu emisii reduse de dioxid de carbon se află în centrul diplomației climatice românești. Suntem dornici să avansăm proiecte privind aceste domenii cu parteneri care împărtășesc aceleași valori ca noi."

Klaus Iohannis a subliniat și că programul REPowerEU aduce la nivel național două miliarde de euro în investiții pentru energie regenerabilă și dezvoltarea competențelor verzi.


Iohannis, despre educația privind clima

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2