Date companie
 
 
 
 

Jaf la o stație de alimentare cu energie electrică, în județul Argeș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : furt, politia, arges, cercetat, libertate, vechi, suspect, energie, electrica, golesti, centru, fier, colectare, cupru, statie, conductori, schitu
 

Furt de conductori de cupru la limita imposibilului, la o stație de alimentare energie electrică, cu puterea instalată de 6000 V, din Câmpulung Muscel. Un bărbat în vârstă de 31 de ani, este suspectat că ar fi sustras toți conductorii de cupru și chiar și ușa metalică a centralei. Potrivit anchetatorilor, individul aflase din ziar intervalul din zi în care furnizorul de energie electrică oprește curentul pentru lucrări de revizie și a speculat momentul.

GRIGORE TROSCENCO, șef, Postul de Poliție Schitu Golești, jud. Argeș "Au fost sustrase ușile ce asigurau spațiul stației trafo și componente din instalația electrică a stației. Sustragerea de componente s-a realizat sub tensiunea de 6000 de volți."

Furnizorul de energie electrică a descoperit furtul în momentul în care s-a încercat repunerea în funcțiune a stației. Șeful centralei electrice a sesizat poliția, iar suspectul a fost prins, la scurt timp. El apucase să vândă cuprul și ușa la un centru de colectare a fierului vechi, dar poliția a intrat pe fir și a dat, în scurt timp, de urmele lui.

AMBIANȚĂ "- De ce ai intrat acolo? De ce? De ce ai intrat acolo? Nu știi ce am făcut eu pentru asta? Uite, mi-a dat amendă, domnul polițai, acum. Eu de unde plătesc? Dacă mureai acolo?"

Șeful depozitului de colectare a fierului vechi s-a ales cu amendă, din cauză că nu a anunțat poliția în momentul în care i-au fost aduse materialele furate. Paguba provocată stației de alimentare cu energie electrică se ridică la 20.000 de lei, din care s-a recuperat 80%. Suspectul de furt este cercetat în libertate. Dacă va fi găsit vinovat și-ar putea petrece următorii 15 ani după gratii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Fostul purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, Christian Ciocan, amendat de polițiștii de la Rutieră ( 7 Iulie 2021 )

  Christian Ciocan, amendat pentru încălcarea Codului Rutier! Fostul purtător de cuvânt al Poliției Capitalei, care în prezent este împuternicit director al Unității de Politici Publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne...

 • Centrul Timișoarei va deveni pietonal, în weekend ( 6 Iulie 2021 )

  După București, străzile din centrul unui alt mare oraș din România devin pietonale, în weekend! Centrul Timișoarei va fi închis pentru mașini, iar pe carosabil vor fi organizate activități pentru locuitorii urbei...

 • Centru de vaccinare drive-thru, pe Transalpina ( 6 Iulie 2021 )

  Turism și vaccinare! Prefectura Vâlcea a anunțat deschiderea unui centru de vaccinare drive-thru, pe Transalpina, în Pasul Urdele, la altitudinea de 2.145 metri, cel mai înalt punct al șoselei.

 • Un nou centru mobil de vaccinare ( 2 Iulie 2021 )

  Un nou centru mobil de vaccinare s-a deschis astăzi în Sectorul 6 al Capitalei, la Piața Veteranilor! Membrii comunității se pot vaccina doar prezentând cartea de identitate. Serurile folosite sunt Pfizer și Johnson&Johnson. Aici se pot vaccina și persoanele care și-au făcut prima doză în altă parte și doresc să facă rapelul mai aproape de casă.

 • Angajații unei benzinării din Alba, anchetați pentru furt de combustibil ( 17 Iunie 2021 )

  Mai mulți angajați ai unei benzinării din județul Alba sunt acuzați că ar fi furat combustibil de la locul de muncă! Pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit, complici le-ar fi fost mai mulți șoferi de camioane.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2