Date companie
 
 
 
 

Jaf la o stație de alimentare cu energie electrică, în județul Argeș

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Noiembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : furt, politia, arges, cercetat, libertate, vechi, suspect, energie, electrica, golesti, centru, fier, colectare, cupru, statie, conductori, schitu
 

Furt de conductori de cupru la limita imposibilului, la o stație de alimentare energie electrică, cu puterea instalată de 6000 V, din Câmpulung Muscel. Un bărbat în vârstă de 31 de ani, este suspectat că ar fi sustras toți conductorii de cupru și chiar și ușa metalică a centralei. Potrivit anchetatorilor, individul aflase din ziar intervalul din zi în care furnizorul de energie electrică oprește curentul pentru lucrări de revizie și a speculat momentul.

GRIGORE TROSCENCO, șef, Postul de Poliție Schitu Golești, jud. Argeș "Au fost sustrase ușile ce asigurau spațiul stației trafo și componente din instalația electrică a stației. Sustragerea de componente s-a realizat sub tensiunea de 6000 de volți."

Furnizorul de energie electrică a descoperit furtul în momentul în care s-a încercat repunerea în funcțiune a stației. Șeful centralei electrice a sesizat poliția, iar suspectul a fost prins, la scurt timp. El apucase să vândă cuprul și ușa la un centru de colectare a fierului vechi, dar poliția a intrat pe fir și a dat, în scurt timp, de urmele lui.

AMBIANȚĂ "- De ce ai intrat acolo? De ce? De ce ai intrat acolo? Nu știi ce am făcut eu pentru asta? Uite, mi-a dat amendă, domnul polițai, acum. Eu de unde plătesc? Dacă mureai acolo?"

Șeful depozitului de colectare a fierului vechi s-a ales cu amendă, din cauză că nu a anunțat poliția în momentul în care i-au fost aduse materialele furate. Paguba provocată stației de alimentare cu energie electrică se ridică la 20.000 de lei, din care s-a recuperat 80%. Suspectul de furt este cercetat în libertate. Dacă va fi găsit vinovat și-ar putea petrece următorii 15 ani după gratii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2