Date companie
 
 
 
 

Jeffrey Franks: Romania isi va achita imprumutul la FMI, din vanzare de titluri de stat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 August 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fmi, imprumut, datorie, titluri de stat
 

Seful misiunii Fondului Monetar International în România, Jeffrey Franks, a declarat ca, cel mai probabil, banii necesari achitarii împrumutului catre FMI vor fi obtinuti de ministerul Finantelor din vanzarea titlurilor de stat, pe piete interne si externe, informeaza Newsin.

JEFFREY FRANKS, seful misiunii FMI în România : "Daca ministerul de Finante va face o plata, vor trebui sa ia numerarul, poate împrumuturi din alta parte sau daca au un excedent în conturi.

Cel mai probabil scenariu este ca va plati FMI-ului cu emisiuni de certificate de trezorerie, eurobonduri si asa mai departe!"

România a împrumutat anul trecut de la FMI 13 miliarde de euro. Pâna acum, cei mai multi bani, sapte miliarde noua sute de milioane de euro, s-au dus în conturile Bancii Nationale. Insa, din cauza ca statul a ramas fara bani, trei transe de la Fondul Monetar au fost împartite între bugetul statului si Banca Nationala. Prin urmare, si Guvernul trebuie sa achite Fondului Monetar International doua miliarde o suta de milioane de euro, pe lânga alte doua miliarde si jumatate de euro luate, pâna în prezent, de la Comisia Europeana.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Poprire pe conturile lui Daniel Constantin, în contul datoriei către Dan Voiculescu ( 9 Iulie 2017 )

  Daniel Constantin executat silit pentru împrumutul luat de la Dan Voiculescu în urmă cu aproape 10 ani! Instanța a admis solicitarea ANAF de poprire a conturilor deputatului Daniel Constantin, în contul datoriei...

 • Insitutul Pomicol Mărăcineni vrea eșalonarea datoriei la A.N.A.F. ( 27 Ianuarie 2017 )

  Eșalonarea datoriei! Aceasta este soluția la care recurge Institutul Pomicol Mărăcineni din județul Argeș, căruia ANAF îi scoate la licitație 30 de apartamente. Soluția s-a ivit în urma unei analize a situației făcute de autoritățile din Argeș, joi, la o zi după anunțul ANAF. Institutul are o datorie în valoare...

 • Împrumutul extern al României din 2009, în vizorul D.N.A. ( 14 Noiembrie 2016 )

  Direcția Națională Anticorupție face cercetari preliminarii referitoare la imprumutul luat de Romania in 2009 de la creditorii externi. cercetările au fost demarate în urma sesizării venite de la o persoana privata. În total, DNA ar fi primit 270 de sesizări, însă doar una a avut ca efect intocmirea unui dosar...

 • Distrigaz a ajuns la un acord cu ELCEN ( 10 Septembrie 2016 )

  Distrigaz a ajuns la un acord cu ELCEN! Prima transă din datoria către furnizorul de gaze ar putea fi achitată luni. În condițiile în care vor fi respectați termenii protocolului semnat între cele două societăți, de eșalonare a datoriei de 11,7 milioane de lei, Distrigaz va ridica poprirea instituită asupra conturilor ELCEN.

 • O femeie din Buzău a primit un leu drept dividende, iar acum trebuie să plătească 1.000 de lei la stat ( 25 Martie 2015 )

  Caz surprinzător în județul Buzău! O femeie are de plătit statului 1000 de lei pentru că nu și-a achitat impozitele pe un dividend de un leu, primit acum 5 ani. A aflat de datorie întâmplător, când soțul ei a mers la Casa de Asigurări de Sănătate pentru o adeverință necesară internării în spital a femeii.  Femeia, care toată viața a fost casnică, susține că nu a fost înștiințată acasă nici de datorie și nici de leul din dividende.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 19 Apr. 2019

1 EUR = 4.7607 RON
-0.0012
1 USD = 4.2327 RON
0.0005
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2