Date companie
 
 
 
 

Joburi in Danemarca, pentru capsunarii romani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : agricultura, angajatori, romani, danemarca
 

200 de români au obținut, joi, dreptul de a pleca la muncă în Danemarca. Principala condiție a fost cunoașterea limbii engleze. CV-urile despuse au fost redactate în engleză, iar interviul a fost susținut tot în limba lui Shakespeare.

VOX "- Ca ce vrei sã lucrezi în Danemarca? - Adunãtor de cãpsune. - Spune-ne si nouã în englezã de ce vrei sã pleci. - I go in Denmark, in strawberry picker. I like this job. It is a new experientã."

VOX "- Vreti sã plecati în Danemarca? - Da. - La ce? - Lucrãtor în agriculturã. - Si cum vã prezentati în englezã? - Spun cum mã cheamã. My name is Manole Alina. I work in Denmark, I work before in Spain."

VOX "- Cum vã prezentat în englezã? - My name is Fudulu Violeta. - How old are you? - Trei... thirty wait. - Puteti sã ne spuneti în englezã de ce v-ati decis sã plecati în Danemarca? - Nu, chiar nu stiu. Pãi, nu stiu. E prea mult."

Oamenii spun că merg să munceascã, nu să se transforme peste noapte în vorbitori de limbă engleză.

VOX "Munca conteazã. Mã duc sã vorbesc? Mã duc sã muncesc."

Reprezentanții ANOFM spun că, deși mulți au avut CV-urile completate perfect, nu s-au descurcat la interviu.

CORNELIA MIHALCEA, director A.N.O.F.M. "Aplicatia o fac într-o englezã foarte bunã, probabil de prieteni, de cunoscuti, de rude, iar când vin la interviu se dovedeste cã nu stiu atâta englezã."

Angajatorii din Danemarca oferă contracte pentru muncă sezonieră în agricultură, pe perioade de la cinci săptămâni la șase luni. Sunt disponibile posturi pentru recoltarea căpșunelor, zmeurei, cepei, dovlecilor și a altor fructe și legume.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2