Date companie
 
 
 
 

Kazahstan, 20 de ani de prosperitate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iulie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : crestere, miracol, economica, kazahstan
 

Kazahstan a împlinit 20 de ani de la declararea independenței de stat, două decenii în care investițiile economice ale statului au ajuns la 30 la sută din Produsul Intern Brut! Astfel, creșterea economică a fost de 8% înainte de criză și de 3 procente în plină recesiune. Kazahstanul oferă acum un portret complet diferit de cel de acum 20 de ani: o economie modernă, competitivă, bazată pe export, dar și pe o piață internă ofertantă. Investițiile în economie au depășit 120 de miliarde de dolari, iar rezervele valutare au trecut de 60 de miliarde. Intr-o țară cu peste 16 milioane de oameni, produsul Intern Brut pe cap de locuitor, care era de 700 de dolari în 1992, a depășit anul trecut 9 mii de dolari.

TALGAT KALIYEV, însărcinatul cu Afaceri al Kazahstanului în România "Kazahstan este un lider in regiunea Asiei Centrale, in toate aspectele, in primul rand economic. In numai 20 de ani, Kazahstan a atins si chiar a depasit nivelul tarilor europene intrate in Uniune dupa caderea cortinei de fier, precum Romania, Ungaria, Cehia sau Polonia. In Kazahstan exista deja o economie de piata si, facand afaceri in tara noastra, este ca si cum ai face afaceri in Franta sau Statele Unite ale Americii."

În doar 20 de ani, Kazahstanul a știut să-și diversifice rețeaua de parteneri și să devină un jucător energetic de valoare, care asigură dezvoltarea puterii economice din China sau Rusia, dar și necesarul de energie al statelor din Uniunea Europeană. Mai mult, Kazahstanul a deschis coridoare energetice spre Golful Persic și Marea Mediterană.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2