Date companie
 
 
 
 

La Mediaș, apa menajeră este mai scumpă decât cea potabilă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pret, apa, Medias, localnici, potabila, uzata, facturare, tarnava
 

Apa menajeră, mai scumpă decât apa potabilă! O astfel de situație există la Mediaș, unde prețul unui metru cub de apă care ajunge la canalizare este cu 20 de bani mai mare decât cel al unui metru cub de apă care curge la robinetele din baie și bucătărie. În plus, locatarii sunt obligați să plătească o cantitate de apă uzată egală cu aceea pe care o consumă.

AMBIANȚĂ "Este evident că în momentul în care eu îmi permit să consum... Mi-am pus un pahar cu apă, apă potabilă. Nimeni nu poate să-mi spună că la plecarea din casa mea, apa menajeră mai poate fi egală cu apa potabilă care a intrat, cu atât mai mult cu cât vine soția și pregătește o oală de ciorbă sau cafea în fiecare zi. Atunci, cum poate sa-mi vină pe factură cantitatea de apă egală cu cea eliminată?"

Localnicii sunt revoltați, pe motiv că nu-și pot explica de ce apa care ajunge la canalizare este facturată, cantitativ, la fel ca aceea care curge la robinete.

VOX "Cum e posibil sa-ti intre șase metri cubi de apă în apartament și să iasă tot șase metri cubi! Tu ce faci de fapt, te uiti la ea cum iese pe robinet și o plătești cu același preț?"

La fel de revoltați sunt și din cauza prețului majorat la apa uzată. Reprezentanții societății care furnizează apa în Mediaș susțin, însă, că facturarea la cantitatea de apă uzată egală cu cea potabilă și majorarea de preț pentru apa deversată la canalizare sunt justificate de studii temeinice.

GABRIELA FĂGĂRĂȘAN, director ec., S.C. „Apa Târnavei Mari” S.A. "Cantitatea de apă uzată este egală cu cea potabilă, din 2014, în urma unei hotărâri a consiliului local. Suplimentar de aceasta creștere se constată că populația, pe lângă consumul lor de apă, are și un aport suplimentar pe care îl deversează în canal de lichide aduse din exterior. Acest procent este bine fundamentat."
 
La ora actuală, localnicii din Mediaș plătesc pentru un metru cub de apă potabiă un pret de 3 lei și 48 de bani, iar pentru apa uzată prețul este de 3 lei și 68 de bani.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2