Date companie
 
 
 
 

La mulți ani, România noastră!

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Decembrie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Parada 1 Decembrie
 

AMBIANȚĂ IMNUL ROMÂNIEI

"Pentru toate veacurile decisă!" Astfel anunța Gheorghe Pop de Băsești, președintele Marii Adunări de la Alba Iulia unirea Transilvaniei, Crișanei și Maramureșului cu România, la 1 Decembrie 1918. O zi istorică, devenită Ziua Națională a României, sărbătorită și astăzi, printr-o paradă impresionantă în Piața Arcului de Triumf din București. De la ceremonii nu au lipsit președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, precum și membri ai guvernului și ai administrației Capitalei.

”- Bună ziua!
- Să trăiți!”

Parada oficială cu ocazia Zilei Naționale a României a debutat cu depunerea unei coroane de flori de către șeful statului în onoarea eroilor căzuți la datorie. A urmat defilarea a peste 1.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor.

AMBIANȚĂ-preluare TVR

De asemenea, au defilat și peste 150 de militari străini, în cadrul unor detașamente din Republica Moldova, Belgia, Franța, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, Macedonia de Nord, precum și militari reprezentând țările aliate care au contribuit la structurile NATO de pe teritoriul României. Au fost prezentate publicului și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aparate de luptă din Canada, Italia, Spania și SUA. Militarii români au prezentat la parada din acest an și două din cele mai noi echipamente intrate în dotarea Armatei Române, respectiv sistemul de rachete cu bătaie mare sol-sol HIMARS, țara noastră fiind prima din Uniunea Europeană care a achiziționat un astfel de sistem, și sistemul defensiv antiaerian și antirachetă Patriot.

Din păcate, din cauza vremii, aeronavele militare nu au putut survola la parada de la București, fiind anunțate chiar și ninsori. Acest lucru nu le-a furat, însă, românilor bucuria serbării Zilei Naționale.

”- Ce înseamnă 1 Decembrie pentru dumneavoastră? 
- Faptul că suntem români. Ziua noastră. 
- Ziua în care ar trebui cu toții, indiferent de vremea de afară sau de anumite convingeri pe care le avem, să ne transformăm în patrioți adevărați și să ne gândim tot ce a însemnat istoria și tot ce a însemnat sacrificiul făcut de eroii neamului.”.

”- Un mesaj pentru țara noastră, astăzi? 
- Să ne iubim România. 
- La mulți ani, România! 
- La mulți ani, România!” 


La mulți ani, România noastră!

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Ziua Națională a României ( 1 Decembrie 2021 )

    România celebrează, astăzi, pe 1 Decembrie, 103 ani de la Marea Unire. La parada militară de Ziua Națională, organizată la Arcul de Triumf din Capitală, au asistat o mulțime de persoane. Parada a început cu intonarea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2