Date companie
 
 
 
 

Ziua Națională a României

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Decembrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Parada 1 Decembrie
 

România celebrează, astăzi, pe 1 Decembrie, 103 ani de la Marea Unire. La parada militară de Ziua Națională, organizată la Arcul de Triumf din Capitală, au asistat o mulțime de persoane. Parada a început cu intonarea imnului național, în prezența președintelui Klaus Iohannis, a premierului Nicolae Ciucă, a altor oficiali ai statului român și a ambasadorilor străini. Peste 1.500 de militari și specialiști MApN, MAI, SRI și SPP au bătut pas de defilare pe sub Arcul de Triumf. Pentru prima oară la paradă au defilat și specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale. Peste 100 de mijloace tehnice militare au defilat prin fața spectatorilor și aproape 30 de aeronave au survolat cerul Bucureștiului. În premieră Armata Română a prezentat sistemul de rachete cu bătaie mare sol-sol HIMARS și sistemul defensiv antiaerian și antirachetă Patriot. În ciuda restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, românii care au asistat la defilarea militarilor au trăit cu emoție și bucurie momentul care le reamintește tuturor de spiritul unei națiuni greu încercate de-a lungul timpului, dar care a reușit să renască de fiecare dată, cu dorința de a construi un viitor mai bun. peste 1.500 de militari și specialiști din cele mai importante structuri de apărare ale statului au defilat cu emoție astăzi, sub Arcul de Triumf,

VOX ”- Ce semnificație are Ziua Națională pentru dumneavoastră? - Doamne, doamne, e o sărbătoare extraordinară pentru toți românii, așteptată de noi cu mare drag”.

VOX ”Este o zi încărcată de emoție, în care românii trebuie să fie conștienți că țara aceasta este cea care ne-a generat autenticitatea. Suntem români și ne mândrim din toți rărunchii noștri și sperăm ca fiecare dintre noi să avem sentimentul acesta, al mândriei naționale, oriunde ne-am afla.”

Înainte de startul paradei militare, șeful statului a depus o coroană de flori, la Arcul de Triumf, în memoria soldaților căzuți pe câmpul de luptă în cele două războaie mondiale și a celor care au pierit în timpul misiunilor executate în teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan. Anul acesta, omagiul a fost dedicat și celor peste 56.000 de români răpuși de coronavirus.

VOX ”- Ce credeți că ar trebui să facă românii pentru a ieși din această pandemie, din acest impas? - Ei sunt singurii care se pot ajuta între ei. Numai uniți puteți să trecem peste aceste clipe”.

VOX ”Să fie uniți! Eu cred că unitatea și iubirea față de aproape, stima de sine și prețuirea identității naționale este cea mai importantă în aceste momente”.

Drapelul național este arborat, astăzi, în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale este ridicat Marele Pavoaz. Parade militare au avut loc și în alte orașe din țară, printre care Alba Iulia, Iași, Galați, Cluj-Napoca și Constanța.


Ziua Națională a României

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2