Date companie
 
 
 
 

La ZOO Craiova, animalele se incalzesc la gura sobei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Ianuarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : craiova, incalzire, sobe, animale, gradina, zoologica
 

Animalele de la Grădina Zoologică din Craiova își duc povestea mai departe la gura sobei, din cauza faptului că instituția nu beneficiază de sistem centralizat de încălzire.

AMBIANTÃ (agitatie cusca lei)

În Grădina Zoologică din Craiova trăiesc aproximativ 50 de specii de animale, însă doar maimuțele, leii, papagalii, struții și tigrii se bucură de căldură pe timpul iernii.

ION COJOCARU, director, Zoo Craiova "Când afarã temperatura este scãzutã cum a fost dimineatã, -10 grade, facem focul ca sã ajungã în interior la 20 de grade. Încãlzirea o asigurãm prin sobe cu lemne!"

VICTOR CHIRA, îngrijitor "Dacã este ger bãngãm non-stop, nu se opreste deloc focul! -Câte kilograme de lemne bãgati pe zi? -Între 300 si 500. Avem depozit aici la întreprindere. Le spargem si le facem focul!"

AMBIANtà (maimuta): "Hai, Benji!"

Costul lemnele folosite pentru încălzirea animalelor se ridică la aproximativ 500 de lei pe lună.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Prima grădină publică pentru persoane cu dizabilități, la Oradea ( 2 Martie 2021 )

  Un teren dezafectat și plin de bălării din centrul Oradiei, aflat în proprietatea Primăriei, va fi transformat, în următoarele luni, în prima grădină publică din țară, destinată persoanelor cu dizabilități.

 • Trei câini au omorât toți cangurii de la Grădina Zoologică din Timișoara ( 23 Septembrie 2020 )

  Masacru, la Grădina Zoologică din Timișoara! Trei câini au reușit să pătrundă în habitatul cangurilor și au ucis toate cele șase animale existente în spațiul respectiv, adică, doi masculi si patru femele.

 • Grădina Palatului Episcopal Romano-Catolic, redeschisă ( 3 Iulie 2020 )

  Grădina Palatului Episcopal Romano – Catolic din Oradea, redeschisă pentru vizitatori! Lucrările de amenajare a grădinii începute în luna mai a anului trecut s-au încheiat, astfel că de acum, atât orădenii, cât și turiștii veniți de pretutindeni se pot bucura de frumusețea spațiului verde.

 • Angajații uzinelor Dacia și Ford, în șomaj tehnic ( 3 Iunie 2020 )

  Uzina Dacia trimite din nou angajați în șomaj tehnic. 1.100 de angajați ai uzinei din Mioveni intră în șomaj tehnic, până în 30 iunie. Conducerea unității economice a luat această decizie din cauza penuriei de comenzi.

 • O Dacia 1300, transformată într-o adevărată limuzină, de un elev ( 24 Decembrie 2019 )

  Bătrâna Dacie, transformată în limuzină! Un tânăr de 18 ani din Craiova a transformat mașina bunicilor săi într-o „bijuterie”, un autoturism care poate concura cu mașinile moderne de astăzi. Dacia 1300, veche...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2