Date companie
 
 
 
 

Legătura dintre vaccinul BCG și imunitatea față de coronavirus, în studiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : medic, vaccin, studiu, tuberculoza, bcg, coronavirus, netea
 

Țările în care vaccinul BCG este obligatoriu au înregistrat mai puține decese provocate de COVID-19. Tot mai mulți oameni de știință identifică o legătură între vaccinul împotriva tuberculozei, pe care România îl are în schema obligatorie, și numărul redus de decese provocate de noul coronavirus. Cercetătorii din mai multe țări s-au implicat în studii pentru identificarea posibilității reale de prevenție. Tuberculoza și COVID-19 sunt două boli complet diferite. Prima este provocată de o bacterie, în timp ce COVID-19 are drept cauză infecția cu un coronavirus. Cu toate acestea, există indicii clare că vaccinul BCG poate ajuta organismul uman să își construiască imunitate și în fața altor boli.

BIANCA ROTARU, reporter ”Potrivit informațiilor apărute în presa internațională cu privire la datele luate în calcul de cercetători, Japonia, de exemplu, a raportat mai puține decese decât Iranul, deși în ambele tări vaccinarea BCG este obligatorie de mai multe decenii. Există însă o diferență importantă. În Japonia, obligativitatea a fost introdusă în 1974, iar în Iran, 37 de ani mai târziu.”

Printre primii specialiști implicați în studiile privind eficacitatea BCG împotriva coronavirusului se numără și românul Mihai Natea, expert în boli infecțioase la Centrul Medical Radboud University din Olanda. Echipa lui Mihai Natea a înscris deja 400 de cadre medicale în procesul de cercetare. Astfle, 200 dintre acestea au primit vaccin BCG, iar celelalte au primit placebo. Natea a anunțat că va începe un studiu separat, care studiază eficiența BCG la persoanele cu vârste peste 60 de ani.


Legătura dintre vaccinul BCG și imunitatea față de coronavirus, în studiu

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2