Date companie
 
 
 
 

Legea privind grupa întâi de muncă a fost promulgată

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : pensie, romani
 

Românii care lucrează în condiții grele au motive de bucurie! Aceștia vor putea ieși mai devreme la pensie, după ce președintele Traian Băsescu a promulgat Legea referitoare la grupa întâi de muncă. De stipulările acestui document vor beneficia peste 60 de mii de români. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că astfel se corectează o nedreptate făcută unei categorii de pensionari.

Prin telefon: MARIANA CÂMPEANU, ministrul Muncii: "Este vorba despre niște reparații acordate unor persoane, care au lucrat, până în aprilie 2001, în grupa 1 de muncă, după care au fost trecuți automat în legea sau mă rog în grupa deosebită de muncă. (...) Este o acțiune reparatorie pentru un grup de persoane, care au lucrat o perioadă îndelungată în condiții foarte grele de muncă."

Principiul care a stat la baza acestei legi este acela potrivit căruia un an efectiv de lucru va fi calculat ca un an și jumătate de vechime. Totodată, cei care au muncit 10 ani în condiții foarte grele și au un stagiu complet de cotizare, de 35 de ani, se vor putea pensiona cu cinci ani mai devreme.

Prin telefon: MARIANA CÂMPEANU, ministrul Muncii: "- Câte persoane sunt în această situație? Nu știm cu exactitate, pentru că acest lucru se face pe măsura depunerii dosarelor de pensionare, dar, din calculele estimative, sunt circa 20 de mii de oameni, în următorii trei ani!"

De această măsură vor beneficia în special cei care au lucrat în minerit, siderurgie sau în domeniul feroviar.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2