Date companie
 
 
 
 

Legistii vor fi audiati în cazul Elodia

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Aprilie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dosar, elodia
 

Surpriză în dosarul Elodia! Experții medico-legiști vor fi audiați ca martori, pentru a explica neconcordanțele între cele două expertize ADN din dosar.

AMBIANȚĂ (Cioacă la ieșire. Răspunde doar avocata):
"-Domnule Cioacă, de unde credeți că a apărut ADN-ul Elodiei?
-V-aș ruga să nu-l provocați, stiți că nu are voie să vorbească cu presa."

Un specialist de la Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" și criminalistul care a realizat rapoartele de constatare tehnico-științifică în dosar, în anul 2008, vor răspunde întrebărilor magistraților, la 29 aprilie, iar audierea lor ar putea tranșa soarta procesului.

MARIA VASII, avocata lui Cristian Cioacă: "- În 2007 pe unele probe nu s-a găsit ADN-ul Elodiei?
- Da, la valori zero...și acum au fost apreciate ca fiind valori (...)
- Spuneți că acolo unde nu era ADN-ul Elodiei a apărut?
- Așa reiese din cuprinsul raportelor."

De cealaltă parte, avocata familiei Elodiei Ghinescu susține că totul este o tragere de timp și că nu este nicio diferență între cele două rapoarte.

CRINA RADU, avocata familiei Ghinescu: "Raportul întocmit de IML este foarte clar, nu au putut fi reexpertizate anumite obiecte pentru că s-a consumat materialul biologioc prin efectuarea primelor raportate tehnico-stiintifice, în 2007 – 2008. Asta nu înseamnă că probele sunt compromise."

La termenul de marți, în instanță s-a prezentat, ca martor, fratele Elodiei, Robert Ghinescu.

ROBERT GHINESCU, fratele Elodiei: "-Credeți că Cioacă a omorât-o pe sora dvs din cauza discutiilor cu banii? -Sunt foarte sigur, nu cred (...) il deranja ca nu mai avea banii pe mână, era suspicios, rău, răutăcios."


Fratele Elodiei îi cere fostului cumnat și daune de 40.000 de lei. "Vreau 20.000 de lei pentru hainele mamei care au ramas în casa Elodiei, Doua de blana si alte straie populare pe care le dusese la curatatorie. Mai vreau 20.000 de lei pentru drumurile pe care le-am facut la procese si prin tara în cautarea Elodiei", le-a declarat Robert Ghinescu judecatorilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Victime ale reprimării manifestației din 10 august 2018, ignorate total de anchetatori ( 5 Martie 2021 )

  Clasarea dosarului privind intervenția în forță a jandarmilor, la protestul Diasporei din 10 august 2018, a iscat un val de revoltă în rândul celor care au participat la manifestație sau au susținut mișcarea de stradă.

 • Florin Cîțu vrea să atace decizia magistraților în privința dosarului „10 august” ( 3 Martie 2021 )

  Premierul României susține că în calitate de cetățean al țării, este dezamăgit de decizia luată în dosarul „10 august”! Florin Cîțu a declarat, la finalul ședinței de Guvern, că așteaptă opinia experților cu privire la eventualele căi de atac.

 • 12 persoane, reținute în urma perchezițiilor în spitalele suport COVID din Brașov și Harghita ( 4 Decembrie 2020 )

  12 persoane, printre care și șeful Biroului de Operațiuni Speciale Brașov, au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate, joi, în patru spitale suport COVID din municipiul Brașov și din județul Harghita. Procurorii anticorupție...

 • Procurorii au clasat dosarul 'Sparanghelul' ( 24 Iulie 2020 )

  Dosarul „ Sparanghelul” a fost clasat de procurori, pe motiv că nu s-a comis nimic ilegal! Ancheta în acest caz a început în prima parte a lunii aprilie, după ce Biroul de Poliție Transporturi Aeriene Cluj s-a sesizat cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce aproape 2.000 de oameni, veniți din toate zonele țării, s-au imbulzit, fără a respecta condițiile de distantare, așteptând să fie preluate de curse charter pentru a ajunge la munca, la fermele de sparanghel din Germania.

 • Interceptările S.R.I. din dosarul afaceristului Sorin Ovidiu Vîntu, nule ( 17 Iulie 2020 )

  Curtea de Apel București a constatat nulitatea interceptărilor SRI, în dosarul milionarului Sorin Ovidiu Vîntu, judecat pentru cumpărare de influență. Direcția Națională Anticorupție are termen două săptămâni...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2