Date companie
 
 
 
 

Legumele romanesti, putine si scumpe

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 August 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scumpire, legume, legume scumpe, pret dublat
 

Canicula, ploile si grindina au dus la saltat pretul legumelor autohtone chiar si pana la dublare. În aceste conditii, în piete sunt mai multi vizitatori decât cumparatori. La Deva, de exemplu, pretul rosiilor a ajuns la 7 lei kilogramul. Cu aceiasi bani se vinde si ardeiul kapia, în conditiile în care, in urma cu o saptamana, costau cel mult 4 lei kilogramul.

Producatorii spun ca au avut un an prost. Culturile au fost afectate fie de canicula, fie de inundatii. Administratorii pietei spun si ei ca fata de anul trecut marfa este mult mai putina si foarte scumpa.

Si la Timisoara pretul legumelor a crescut în ultima saptamâna. Rosiile se vând cu preturi între 6 si 8 lei kilogramul, iar castravetii cu 3 lei kilogramul.
Potrivit Newsin, producatorii spun ca, daca nu ridica preturile, risca sa nu scoata nici macar banii investiti în culturi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Se scumpesc gazele ( 9 Ianuarie 2018 )

  Scumpiri peste scumpiri! După creșterea prețurilor la alimente și la combustibili, acum românii vor trebui să plătească mai mult și pentru gaze naturale. Din 10 ianuarie, prețurile gazelor naturale pentru populație...

 • Majorarea accizelor scumpește carburanții ( 31 August 2017 )

  Benzină și motorină mai scumpe! Guvernul a decis să majoreze accizele la toate tipurile de carburanți, în două etape: de la 15 septembrie, cu 16 bani pe litru, și din 1 octombrie cu încă 16 bani pe litru.

 • Măsuri anticaniculă în București și în țară ( 3 August 2017 )

  10 containere și 10 corturi anticaniculă, în cele mai aglomerate zone din București! Containerele anticaniculă, care sunt o premieră pentru Capitală, sunt dotate cu canapea medicală, scaune, dozator de apă...

 • Marfă confiscată înainte de Paște ( 15 Aprilie 2017 )

  Aproape șapte tone de fructe și legume și 1,5 tone de carne, confiscate de polițiști înaintea Paștelui. În urma controalelor făcute pentru verificarea legalității activităților comerciale cu produse specifice Paștelui, agenții au mai confiscat peste 1.300 de litri de băuturi alcoolice și alte mărfuri în valoare de peste 330.000 de lei. 

 • Razie în piețele din sectorul 4 ( 7 August 2016 )

  Tone de fructe, legume, carne și brânzeturi fără acte de proveniență sau depozitate necorespunzator. Neregulile au fost descoperite de  polițistii și inspectorii de la Protecția Consumatorului si Direcția Sanitar Veterinară la un control în cea mai mare piață din sectorul 4 al capitalei.

   

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Vineri, 14 Dec. 2018

1 EUR = 4.6540 RON
0.0055
1 USD = 4.1197 RON
0.0336
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2