Date companie
 
 
 
 

Lesuri aruncate pe camp

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : focar de infectie, lesuri, abator, Serbauti, inspectorii sanitar-veterinari, resturi animale in putrefactie
 

Focar de infecție în comuna suceveană Șerbăuți, la mai puțin de un kilometru de casele oamenilor! Inspectorii sanitar-veterinari au găsit zeci de tone de resturi de animale în putrefacție, aruncate pe câmp. Veterinarii afirmă că leșurile provin de la un abator din zonă.  Localnicii spun că, din cauza leșurilor împrăștiate pe câmp, le este teamă să mai ducă animalele la păscut.

vox
"Nu ne putem apropia acolo pentru cã e jale, boalã curatã. Ce facem cu animalele? + Cum am auzit eu vreo saptezeci de capete au tãiat ieri. si le-au adus azi dimineatã? Azi dimineatã au adus o datã si ieri nu stiu câte remorci au adus."

Activitatea abatorului a fost închisă provizoriu, iar proprietarul a primit o amendã de treizeci de mii de lei.

VASILE SEMENIUC - inspector DSV Suceava: "S-a descoperit o groapã, care este acoperitã la ora actualã. Lungã de cincizeci de metri, latã de vreo cinci metri, adâncã de trei metri. + Totul este acoperit si musteste si miroase. Sunt ciori, iar în fatã s-a mai fãcut o groapã, pe jumãtate e plinã, se poate vedea. E un focar de infectie aici? Bineînteles, nici nu se pune problema."

Conducerea abatorului nu a putut fi contactată.

ambianta angajat de la abator
"Iarãsi au aruncat o masinã acolo. Nu e adevãrat, nu s-a aruncat. Alea au rãmas de alaltãieri si astãzi trebuie sã vinã sã care tot de acolo. Totusi, de ce s-a gãsit solutia asta sã se arunce pe imas? Asta nu stiu, asta trebuie sã-l întrebati pe proprietar. + În mod normal ele ar fi trebuit sã fie arse, nu? Asta nu stiu."

Potrivit legislației, abatoarele sunt obligate să incinereze resturile de animale în unități autorizate.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un tir și două mașini s-au făcut scrum, în Buzău ( 24 Februarie 2016 )

  Incendiu în Buzău! Flăcările s-au aprins în curtea unui abator. 

 • Nerguli la un abator din Bârlad ( 21 Decembrie 2015 )

  Carcase de porc păstrată în mizerie, într-un abator din Bârlad! Carnea de porc ce urma să ajungă pe mesele oamenilor era depozitată în condiții mai mult decât insalubre. 

 • Controale la fermele de păsări, după descoperirea unui focar de ”pestă aviară” ( 14 Noiembrie 2014 )

  Controale de amploare la fermele de păsări din țară, declanșate de autoritățile sanitar-veterinare! Asta, după ce au fost descoperiți peste 30.000 de pui cu boala Newcastle, numită și pesta aviară. Păsările, care proveneau de la o fermă din Ialomița, erau pe cale să fie sacrificați la un abator din județul Vaslui, pentru a fi distribuiți, apoi, în magazine. Boala Newcastle sau pesta aviară este una dintre cele mai grave...

 • Suspiciuni de pestă aviară, la un abator din Vaslui care procesează carne de pui ( 13 Noiembrie 2014 )

  Anchetă la un abator din Vaslui! Peste 13 tone de carne de pui au fost plasate sub sechestru, din cauza suspiciunilor de pestă aviară. Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vaslui, puii sacrificați și prelucrați la abator proveneau de la o fermă din județul Ialomița, care nu avea voie să îi comercializeze, deoarece exista bănuiala că păsările ar fi fost bolnave...

 • Rămășițele a sute de cai, descoperite pe malul Siretului ( 4 Ianuarie 2014 )

  Descoperire macabră, în județul Suceava, pe malul râului Siret! Rămășițele a sute de cai au fost găsite aruncate în apă și pe câmp, în dreptul localității Fântânele. Resturile au fost descoperite de localnici, alertați de mirosul insuportabil. Autoritățile spun că, cel mai probabil, rămășițele provin de la un abator care nu are contract pentru distrugerea resturilor. Oamenii se tem să mai lase animalele să bea apă din râu.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2