Date companie
 
 
 
 

Lia Olguța Vasilescu anunță măsuri de creștere a salariilor, de la 1 iulie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Iunie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bugetari, Vasilescu, legea, cresteri, iulie, salarizarii
 

De la data de 1 iulie, ar trebui să intre în vigoare Legea salarizării. Militarii și personalul contractual din Ministerul Apărării Naționale vor avea o creștere a salariilor cu 15% de la această dată, iar punctul de pensie va fi majorat la 1.000 de lei. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al Muncii, Lia Olguța Vasilescu.

LIA OLGUȚA VASILESCU, ministrul interimar al Muncii "Așteptăm să vedem ce va decide președintele, pentru că legea este la el, dar eu consider că va intra în vigoare de la 1 iulie. Aș vrea să fac precizarea că noi am început deja pe diverse ordonanțe de urgență să mărim salariile bugetarilor chiar de la începutul acestui an și mă refer aici la Sănătate, la Educație, la Administrație, la Cultură, la Apărare. Militarii și personalul contractual din MApN vor avea o creștere cu 15% de la 1 iulie pentru ca ordonanța a fost deja adoptată."

Potrivit ministrului, legea respectă programul de guvernare cu 56% creșteri salariale, în medie, până în 2020. Totodată, creșterile cele mai mari sunt în baza de jos a piramidei salariale, unde ajung și la 300%, în Apărare. Astfel, aproximativ 60% dintre bugetari vor avea salarii duble. Există însă și scăderi. Vor fi diminuate salariile miniștrilor, conducerii Parlamentului, președintelui și consilierilor miniștrilor. În ceea ce privește promulgarea Legii salarizării, președintele Klaus Iohannis declara, săptămâna trecută, că va lua o decizie în această săptămână, când se împlinește și termenul constituțional.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2