Date companie
 
 
 
 

Literatura spaniolă, promovată la Institutul Cervantes

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Decembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spania, literatura, scriitori
 

"Oamenii au nevoie de povești iar noi suntem aici pentru a le oferi". O deviză care ar putea să definească întâlnirea cu publicul a trei scriitori de limbă spaniolă, la Institutul Cervantes din Capitală.

PABLO DIEZ ASTRUGA, atașat cultural, Ambasada Spaniei la București

"Ideea de a reuni trei scriitori spanioli a apărut în cadrul unui program extraordinar al Ministerului Educației din Spania pentru promovarea limbii și culturii spaniole în exterior. Avem privilegiul de a conta cu trei scriitori care au afinități în România, o țară care are legături foarte strânse cu Spania."

Cu atât mai mult cu cât doi dintre ei sunt și profesori de limbă spaniolă.

LLUIS ALEMANY GINER, profesor și scriitor

"Eu cred că sunt chestii absolut diferite. Ca profesor avem o dublă responsabilitate, prima e să-i învățăm limba și după aia trebuie să nu fii plictisitor, trebuie să ai imaginația unui scriitor. (...) Dacă noi promovăm limba bine, putem promova literatura care e expresia cea mai bună a limbii."

ROBERT LOZINSKI, profesor și scriitor

"Ambele sunt destul de grele și în același timp nu sunt dificile cât separă lucrurile. Profesor ești la școală, iar scriitor ești atunci când reușești să fii. Totuși în cazul meu, poate e pozitiv faptul că scriu în limba spaniolă și acest lucru ma ajută și cred că îi ajut și pe copii să învețe limba eficient. Cei care promovează literatura, în primul rând noi profesorii la ore. (...) Copiii, tinerii au alt set de valori și ar trebui totuși să lucrăm la acest capitol dacă reușim cumva să promovăm mai bine atunci ar citi și ei mai mult."

Întâlnirea a fost și un prilej pentru a discuta despre condiția scriitorului în secolul al XXI-lea, având în vedere că trebuie să facă față concurenței noilor tehnologii. De asemenea, aceștia ne-au spus că literatura trebuie promovată mai mult atât la școală cât și în rândul tinerilor.

TOMAS ARRANZ SANZ, scriitor
"Ar fi nevoie de mai multe eforturi, mai ales la nivelul bibliotecilor, este o luptă a părintelui să îl facă pe copil să citească. Este o luptă individuală, organismele oficiale ar trebui să se implice mai mult în promovarea lecturii."

Scriitorii spanioli au promis că vor continua demersurile de acest gen și în alte orașe din România.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Persoanele care vin din Spania, carantinate la domiciliu 14 zile ( 10 August 2020 )

  Persoanele care vin din Spania vor fi nevoite să intre în carantină la domiciliu 14 zile! Măsura se aplică începând cu miezul nopții.

 • Cu și fără mască ( 24 Aprilie 2020 )

  Cuvântul cheie în vremea pandemiei de COVID-19 este solidaritatea! Dar obstacolele se găsesc la tot pasul. Un scurt material filmat în România a devenit viral în Spania, unde oamenii de plâng de absența măștilor și a dezinfectanților. Un arhitect spaniol, Nacho Tellado, a postat un filmuleț realizat de un prieten într-un supermarket din București.

 • Mobilizare în Spania ( 2 Aprilie 2020 )

  Spania, grav afectată de criza provocată de coronavirus, face apel la solidaritate! Într-o scrisoare adresată redacției noastre, Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Spaniei la Bucuresti, Manuel Larrotcha Parada, subliniază necesitatea adoptării de măsuri sanitare.

 • Rețea internațională care se ocupa cu activități ilegale în pescuit, destructurată ( 14 Mai 2019 )

  150 de percheziții au fost desfășurate simultan în România, Italia, Spania, Franța și Ungaria! Vizat a fost un grup care se ocupa cu activități ilegale din domeniul pescuitului, achiziției, transportului și comercializării de pește impropriu consumului.

 • Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat ( 20 August 2018 )

  A început sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat! Aproximativ 45.000 de candidați au susținut astăzi prima probă scrisă a examenului maturității, la Limba și Literatura Română. Cea de-a doua probă, la Limba și Literatura Maternă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2