Date companie
 
 
 
 

Localitatea Godeni, în carantină totală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : arges, jandarmi, inmormantare, politisti, autoritati, soare, Godeni, coronavirus
 

Localitate din județul Argeș, în carantină totală! Este vorba de Godeni, aproape de Câmpulung, unde, într-o singură zi, 12 persoane care participaseră la o înmormântare, au fost confirmate pozitiv la testul pentru coronavirus. În prezent, mai multe teste prelevate de la alte persoane sunt în curs de verificare. Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, a mers, în această dimineață, în zona de nord a județului, unde s-a decis suplimentarea forțelor de ordine.

EMANUEL SOARE, prefectul de Argeș „Noi am realizat o anchetă epidemiologică rapidă și foarte consistentă. I-am identificat în mare parte, i-am izolat la domiciliu, dar având în vedere că, numai în două zile, numărul persoanelor pozitive s-a dublat și jumătate din acestea erau din zona Câmpulung, am considerat că nu putem să nu luăm măsurile necesare. Practic, am închis localitatea, am detașat polițiști și jandarmerie la toate intrările din Godeni, încât nimeni nu iese și nimeni nu intră.”

Potrivit prefectului, a fost luată decizia suplimentării forțelor de ordine din cauză că autoritățile locale nu se implică așa cum ar trebui, rezultatul fiind nerespectarea măsurilor de prevenire a extinderii coronavirusului, prevăzute în ordonanțele militare. Totodată, reprezentantul Guvernului în teritoriu le-a cerut autorităților locale să-i facă pe localnici să înțeleagă faptul că trebuie să stea acasă, izolați, pentru a evita infectarea lor și a celorlalți. O problemă importantă este, însă, și faptul că județul Argeș nu are capacitate proprie de testare pentru coronavirus, iar întârzierile în operarea testelor vor duce la o supraaglomerare a spitalelor.
Localitatea Godeni, în carantină totală

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2