Date companie
 
 
 
 

Locuitorii din Vrancea, terorizati de ursi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Decembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, oameni, gospodarii, teroare, pericol, ursi
 

Urșii tin sub teroare o comună din Vrancea. Animalele intra în gospodariile oamenilor si devorează capre si oi. De teamă să nu ajunga si ei prada urșilor, localnicii se baricadează în case imediat ce se înserează.

AMBIANȚĂ "A trântit-o aici și o mânca aici. De aici a dus-o la râpă."

AMBIANȚĂ "Și a intrat pe acolo, a desfăcut peretele. Am pus iar perete. Pe aici a intrat. A luat o capră si a iesit. Le-a omorât în grădină."

VOX "-Vine ursul? -Vine mereu si vin copiii de la scoala si avem probleme, noaptea ma suna copilul sa ies in drum: "Mami, iesi ca vine ursul!"

VOX "S-ajungă să intre chiar în sat, nu s-a mai întâmplat, ne este foarte frică ca nu putem merge nici copiii, nici oamenii, nu se poate circula noaptea sau în ziua mare, daca el la șapte dimineata a intrat la un vecin sa manânce mere."

GHIȚĂ CREȚU, inginer, Ocolul Silvic "Obstea Tulnici" "Nu a fost suficientă fructificația la gorun ca să le satisfaca necesarul de hrană și au început să atace casele oamenilor, la animalele domestice."

Silvicultorii anunță că, în ultimii ani, numărul urșilor în județul Vrancea aproape s-a dublat. Autoritățile locale ar vrea ca pericolul sa fie înlaturat rapid, chiar prin masuri drastice.

ION BUTURE, viceprimar, comuna Tulnici "Trebuie luate măsuri radicale prin împușcarea acestor exemplare de urs care pun în pericol viața oamenilor, nu numai distrugerile si pagubele produse la animale."

O comisie urmeaza sa stabileasca daca e cazul ca ursii din zona sa fie împuscati.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2