Date companie
 
 
 
 

Lupte medievale, in cetatile romanesti

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : concerte, cetati romanesti, medievale, lupte
 

Promovarea a trei dintre cele mai importante cetăți medievale românești, a ajuns la final. Sub titulatura "Pro Istoria Fest”, Asociatia Star Education a susținut la Cetatea Râșnov, Cetatea Poenari și Curtea Domnească de la Târgoviște, mai multe proiecte intitulate "Sistem si prietenii-respect pentru trecut" prin organizarea a trei festivaluri. Fiecarea zi de festival a debutat încă de la primele ore ale dimineții cu un program de activități medievale, lupte și concerte de seară.

ANCA LUPEȘ, manager de proiect: " În pricipal, evenimentele au fost reprezentate de festivaluri de câte două zile..s-au desfășurat mai multe activități cu specific medieval(..)A fost o experiență foarte interesantă pentru cei care au venit să-i vadă."

ZOLI TOTH, solistul trupei Sistem: "De multe ori am trecut pe lângă obiective turistice foarte importante, printre care și cele pe care le promovăm acum.(..) Am vazut potențialul turistic în fiecare din ele și am crezut și cred un continuare că aceste obiective merită cunoscute."

Organizatorii spun că vor continua cu promovarea altor cetati, precum Sighisoara, Suceava, Sarmizegetusa și muzeul Golești din județul Argeș.

FLORENTINA GRIGORAȘ, consultant de proiect: "Putem aminti că s-au semnat contractele pentru promovarea cetăților de la Sighișoara, Sarmizegetusa, de la Suceava și pentru promovarea Muzeului Golești din județul Argeș.(..) ne propunem creșterea numărului de turiști și stoparea somajului prin creearea unor locuri de muncă."

Cele trei festivaluri au atras în total aproximativ 40.000 spectatori. Valoarea fiecărui proiect este de peste 1 milion de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2