Date companie
 
 
 
 

Luxul cartilor lucrate manual

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iunie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : atelier, carte, Ion Bansoiu
 

In plin secol al vitezei si tehnologiei exista oameni care nu au uitat de valorile trecutului si le prezinta intr-o forma originala publicului amator de cultura si nu de kitsch. Este si cazul profesorului universitar Ion Bansoiu, cel care a deschis singurul atelier din lume care prelucreaza hartia si copertile cartilor manual. In final din mainile mestesugarilor ies adevarate opere de arta.

ION BANSOIU: "Este o idee nostalgica in contratimp, dar si in intampinarea proiectiei noilor biblioteci ale viitorului. Sunt carti foarte speciale cu care oamenii se pot mandri le pot citi cu bucurie tactila, vizuala."

Dimensiunile unui asemenea volum, legat în piele și brocart italian, sunt impresionante. Hârtia se execută manual, după metode tradiționale, iar tiparul este realizat de angajati cu ajutorul unor utilaje din anii 1800‑1900, care pot fi ușor catalogate drept obiecte de muzeu. Timpul necesar pentru execuția unei astfel de cărți este de o lună, iar prețul unui exemplar poate atinge si 5 mii de euro.

ION BANSOIU,  "Avem carti monumentale din domenii diferite, religie atlase din secolul al XVII-lea. Multe din aceste carti executate din hartie manuala pot fi oferite cadou impreuna cu vinuri romanesti, cu sare gema si icoane pe hartie manuala"

Surprizele profesorului Ion Bănșoiu nu se opresc aici. In fiecare luna editura Paideia revine cu noi titluri apreciate de cititori.

ION BANSOIU "Pentru luna viitoare pe 1 iulie vom lansa cu mare bucurie o carte de comunicare legata direct de vocatia editurii, cartea lui Mihai Dumitrescu care se numeste Binefacerile manipularii."

Lansarea cartii Binefacerile manipularii va avea loc duminica, 1 iulie la ora 11, la Casa de Cultura a Oamenilor de Stiinta. Clienții lui Ion Bănșoiu sunt în mare parte oameni bogați din străinătate, însă printre ei se află și personalitati precum prințul Dimitrie Sturdza, dar si instituții ale statului pentru relația cu partenerii externi, sau universități, care oferă diplomele de Doctor Honoris Causa pe care le acordă împreună cu un exemplar din Carmina Burana.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • „Obiceiuri de Paște - atelierul de copii”, mâine, de la 10:30, la Favorit TV ( 30 Aprilie 2021 )

  Favorit TV a pregătit un adevărat festival de emisiuni, ce vor fi difuzate în perioada sărbătorilor pascale. În sâmbăta Paștelui, îndrăgita prezentatoare și interpretă de muzică populară, Raluca Diaconu...

 • Analistul de geopolitică și studii de securitate Alba Popescu, dublă lansare de carte ( 24 Septembrie 2020 )

  Eveniment cultural, în București! Analistul de geopolitică și studii de securitate Alba Popescu și-a lansat două volume: "Analize incomode" și "Geopolitică și pandemie"! La eveniment au participat peste 50 de personalități...

 • Eveline Păuna, la Național FM ( 19 Februarie 2020 )

  Eveline Păuna a fost invitata emisiunii "România vorbește", la Național Fm. Aceasta a discutat împreună cu realizatorii, Denis Ciulinaru și Diana Enache, despre noua sa carte, "Femeia la 30 de ani". Cartea prezintă 30 de povești care descriu sufletul femeii la 30 de ani în nuanțe fie de împlinire deplină, fie de căutare a sensului. Cititorii sunt invitați să descopere 30 de femei diferite, cu aspirații diferite, în contexte diferite de viață. De asemenea, poveștile pot descrie și o singură femeie cu 30 de fațete ale personalității sale. Autoarea a potrivit fiecare cuvânt astfel încât să fie o carte despre femei de 30 de ani, pe care să o citească femeile de orice vârstă. Și, cu și mai multă atenție, bărbații.

 • Petru Frăsilă și Răsvan Popescu, despre media și destin ( 7 Decembrie 2019 )

  Dublă lansare de carte la Iași! Uniunea Scriitorilor în România Filiala Iași a adus în atenția publicului două volume. Autorii acestora sunt oamenii de televiziune Petru Frăsilă și Răsvan Popescu. 

 • Românii citesc tot mai puțin, arată datele centralizate de Eurostat ( 25 Noiembrie 2019 )

  Românii citesc din ce în ce mai puțin! Cel puțin, așa rezultă din ultimul studiu Eurostat privind preocuparea pentru citit a românilor, dar și a altor popoare din Uniunea Europeană. La târgul de carte Gaudeamus, care...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2