Date companie
 
 
 
 

MAE a lansat serviciul de alerta SMS pentru romanii care calatoresc in tarile cu un anumit grad de risc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mae, SMS, tari cu grad ridicat de risc
 

Vesti bune pentru cetãțenii români care cãlãtoresc spre țãri cotate cu un grad ridicat de risc. Acestia vor fi alertați printr-un mesaj pe telefon legat de pericolele la care se expun. SMS-ul este gratuit și va intra imediat dupã cel al operatorului de telefonie mobilã care anunțã costurile pentru convorbirile în roaming. Este un program nou, inaugurat de Ministerul Afacerilor externe. Sistemul va funcționa cu sprijinul celor patru mari operatori de telefonie mobilã din România. Atunci când veți deschide telefonul în țãri unde au loc conflicte armate sau unde pot apãrea fenomene meteo periculoase veți primi un sms de aertizare. În mesaj va apãrea, spre exemplu: Siria. Alertã de Cãlãtorie plus datele de contact ale ambasadei.

TITUS CORLÃTEAN, ministrul de Externe: "În clipa în care cetãțeanul român ajunge într-o altã țarã și își activeazã telefonul propriu, primul mesaj este din partea operatorului de telefonie mobilã, iar al doilea mesaj este de la ministrul Afacerilor externe."

Lansarea a fost fãcutã de premierul Victor Ponta care a avut ceva emoții la trimiterea primelor sms-uri.

AMBIANțÃ (PONTA): "Trebuie sã și apãs? Stânga, care? Nici nu mai stim care e stânga."

VICTOR PONTA, premier: "Am fost în Afganistan, în Kandahar și nu am primit niciun sms. Sper ca pe viitor situația sã fie diferitã în tot ceea ce înseamnã acest proiect."

DAN NICA, ministrul Comunicațiilor: "Este un sistem foarte modern, este un sistem care nu se regãsește în foarte multe țãri."

TITUS CORLÃTEAN, ministrul de Externe: "Cetãțenii trebuie sã știe cã destinația spre care se îndreaptã poate sã presupunã anumite riscuri legate de cãlãtoria lor."

Ministerul de Externe a anunțat cã pentru acest sistem vor fi cheltuite sume minime și cã proiectul se bazeazã pe parteneriatul cu operatorii de telefonie mobilã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Românilor li se recomandă să amâne călătoriile ( 20 August 2020 )

  Ministerul Afacerilor Externe le cere românilor să plece în străinătate doar dacă deplasările sunt esențiale.Recomandarea este făcută ținând cont de contextul evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global, precum și al măsurilor adoptate de autoritățile române pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2. 

 • Turiștii români, retestați pentru coronavirus la Vama Kulata-Promachonas ( 30 Iulie 2020 )

  Coadă kilometrică, la Vama Kulata-Promachonas, din cauza măsurii de retestare a turiștilor din zone puternic afectate de coronavirus, care doresc să călătorească în Grecia!

 • S-a dat startul alegerilor prezidențiale 2019 ( 8 Noiembrie 2019 )

  A început votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019, în Diaspora! Românii din străinătate pot vota timp de trei zile, în cele 835 de secții deschiseîn acest scop. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe...

 • PSD rămâne singur la guvernare, după plecarea ALDE ( 27 August 2019 )

  PSD rămâne la guvernare! Cel puțin așa a declarat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă, în timpul ședinței de Guvern. Șefa Executivului a precizat că a luat act de decizia formațiunii politice ALDE de a rupe coaliția de guvernare, pe care o percepe ca un joc politic pentru obținerea de voturi. Viorica Dăncilă a mai afirmat că partidul pe care îl conduce va continua singur implementarea programului de guvernare, întrucât România are nevoie de stabilitate.

  VIORICA DĂNCILĂ, premierul României "Guvernarea nu este perfectă, dar cu siguranță este eficientă. Am luat măsuri economice foarte bune, apreciate atât de cetățeni, cât și de mediul de afaceri, iar acest lucru se vede în creșterea economică sustenabilă și în creșterea nivelului de trai al populației."

  Viorica Dăncilă a dorit să le mulțumească foștilor parteneri de la ALDE pentru colaborare, în special, ministrului Afacerilor Externe, Ramona Mănescu. Aceasta a declarat că își asumă excluderea din ALDE, dar că nu va trece la PSD. „Eu îmi continui misiunea ca ministru al Afacerilor Externe și cred că asta este suficient”, a precizat Mănescu. ALDE a decis luni, ieșirea de la guvernare, miniștrii partidului urmând să demisioneze. Liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, preciza, luni, că miniștrii care nu demisionează vor fi excluși și că el demisionează de la șefia Senatului. Premierul susține că decizia Ramonei Mănescu de a rămâne la șefia M.A.E. demonstrează că aceasta a înțeles că repsonsabilitatea guvernării este mai presus decât orice interes politic.

 • Avertisment din partea A.N.A.F., privind fraudele prin SMS ( 14 Iunie 2019 )

  Agenția Națională de Administrare Fiscală avertizează populația cu privire la comiterea fraudelor prin SMS. ANAF atrage atenția contribuabililor că sunt trimise mesaje de tip SMS și e-mail-uri, în care sunt solicitate, în numele Fiscului, date...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2