Date companie
 
 
 
 

Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : romani, coronavirus
 

În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

TORA APETRII, reporter
”Părăsirea domiciliului fără un motiv întemeiat este interzisă, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe români în aceste zile să facă grătare sau să joace fotbal. Pedepsele pentru cei care nu respectă aceste prevederi sunt amenzi cuprinse între 100 de lei și 5.000 de lei pentru simplii cetățeni, și între 1.000 de lei și 70.000 de lei pentru firme.”

Cel puțin 10 bărbați s-au filmat la grătar la o pădure din Teleorman și au transmis pe Facebook, îndemnându-i și pe alții să iasă din case. Petrecăreții au luat în râs totul și spuneau că așteaptă și izoleta. Ei s-au înregistrat singuri în timp ce își băteau joc de lege și de regulile impuse de criza de COVID-19, fără să respecte regulile de distanțare socială. Și la Cluj oamenii continuă să iasă la fotbal, să alerge sau să facă grătare în zona La Terenuri din cartierul Mănăștur.

Săptămâna trecută, când nu existau încă aceste restricții, dar exista recomandarea de a sta în casă, mulți români au ieșit la pădure, în jurul Bucureștiului, după cum ne explica la Miezul Problemei Mihai Anghel, consilier local la Snagov.

MIHAI ANGHEL, consilier local Snagov

"Nu au mai incaput in padurea Baneasa, au venit la Snagov."

Iar acestea nu sunt singurele cazuri, mai grav este că unii oameni mint despre starea lor de sănătate. Un bărbat din Ploiești recent întors din Germania a mințit medicii spunând că nu a fost plecat din țară. Bărbatul a mers la spital cu simptome de viroză. După verificări s-a stabilit că bărbatul în vârstă de 62 de ani a fost în Germania și a revenit în țară în 16 martie. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar pentru omisiunea declarării unor informații și a fost înștiințată Direcția de Sănătate Publică. Între timp, bărbatul a fost internat, izolat și i se vor face teste.


Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2