Date companie
 
 
 
 

Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Martie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : romani, coronavirus
 

În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

TORA APETRII, reporter
”Părăsirea domiciliului fără un motiv întemeiat este interzisă, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe români în aceste zile să facă grătare sau să joace fotbal. Pedepsele pentru cei care nu respectă aceste prevederi sunt amenzi cuprinse între 100 de lei și 5.000 de lei pentru simplii cetățeni, și între 1.000 de lei și 70.000 de lei pentru firme.”

Cel puțin 10 bărbați s-au filmat la grătar la o pădure din Teleorman și au transmis pe Facebook, îndemnându-i și pe alții să iasă din case. Petrecăreții au luat în râs totul și spuneau că așteaptă și izoleta. Ei s-au înregistrat singuri în timp ce își băteau joc de lege și de regulile impuse de criza de COVID-19, fără să respecte regulile de distanțare socială. Și la Cluj oamenii continuă să iasă la fotbal, să alerge sau să facă grătare în zona La Terenuri din cartierul Mănăștur.

Săptămâna trecută, când nu existau încă aceste restricții, dar exista recomandarea de a sta în casă, mulți români au ieșit la pădure, în jurul Bucureștiului, după cum ne explica la Miezul Problemei Mihai Anghel, consilier local la Snagov.

MIHAI ANGHEL, consilier local Snagov

"Nu au mai incaput in padurea Baneasa, au venit la Snagov."

Iar acestea nu sunt singurele cazuri, mai grav este că unii oameni mint despre starea lor de sănătate. Un bărbat din Ploiești recent întors din Germania a mințit medicii spunând că nu a fost plecat din țară. Bărbatul a mers la spital cu simptome de viroză. După verificări s-a stabilit că bărbatul în vârstă de 62 de ani a fost în Germania și a revenit în țară în 16 martie. Pe numele acestuia a fost deschis un dosar pentru omisiunea declarării unor informații și a fost înștiințată Direcția de Sănătate Publică. Între timp, bărbatul a fost internat, izolat și i se vor face teste.


Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Accesul la educație pentru toți copiii, în vizor ( 2 August 2020 )

  Am intrat în luna august și tot mai mulți părinți, profesori și elevi se întreabă cum se vor desfășura cursurile din toamnă. Chiar dacă activitățile de vacanță continuă, îngrijorarea părinților, după experiența din primăvară, când cursurile au fost organizate online, se accentuează.

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Amenzi și arestări, în cazul deșeurilor medicale periculoase administrate necorespunzător ( 14 Iulie 2020 )

  211 tone de deșeuri medicale periculoase, indisponibilizate de polițiști în urma controalelor! Potrivit unui comunicat al Poliției Române, peste 211.000 de kilograme de deșeuri periculoase provenite din colectarea...

 • Amenzi, la protestul din Piața Victoriei ( 13 Iulie 2020 )

  Protest în Piața Victoriei! Peste 200 de persoane s-au adunat duminică seara, în fața sediului Guvernului, pentru a-și arăta nemulțumirea față de proiectul de lege care impune reguli stricte privind carantina și izolarea.

 • Măsuri speciale, pentru Evaluarea Națională ( 14 Iunie 2020 )

  Elevii de clasa a VIII-a vor susține, începând de mâine, Evaluarea Națională. Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au emis un ordin comun care impune aplicarea unor măsuri speciale în școli, în scopul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2