Date companie
 
 
 
 

Manifestări de Ziua Marinei la Constanța și în Parcul Herăstrău

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ziua marinei, festivitati
 

Ca în fiecare an, 15 august înseamnă nu numai Adormirea Maicii Domnullui, ci și Ziua Marinei. Mii de turiști aflați pe litoral și localnici au asistat la ceremoniile desfășurate pe faleza Cazinoului din Constanța. Festivitățile au cuprins un ceremonial militar, defilarea navelor, exerciții demonstrative, urmate de jocuri marinărești în Portul turistic Tomis.

AMBIANȚĂ

Zeul Neptun și nimfele sale au sosit la malul mării pentru a le ura celor aflați pe nave vânt bun din pupa. Programul zilei se va încheia, ca de obicei, cu retragerea cu torțe a trupelor. Nici președintele, nici premierul nu au fost prezenți la Ziua Marinei. Traian Băsescu a participat la Hramul Mănăstirii "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea harghiteană Izvoru Mureșului, iar premierul a fost prezent la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Putna. Ziua Marinei a fost marcată și la Mangalia sau în celelalte garnizoane ale Forțelor Navale din Tulcea, Brăila și Galați.
Și în Capitală, bucureștenii au asistat în Parcul Herăstrău la jocuri marinărești, plimbări gratuite cu vaporașul și un concert al Fanfarei Militare. Ceremoniile au început, însă, cu ridicarea pavilionului la catargul de la Debarcaderul Central, urmată de lansarea la apă a ancorei de flori sfințită în memoria marinarilor militari și civili căzuți la datorie. Ziua Marinei Române, aflată la cea de-a 111-a aniversare, a fost oficializată ca sărbătoare a celor aflați aproape mereu în bătaia valurilor în anul 1902, de Sfânta Maria.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ceremonii militare, defilări, parade și concerte de Ziua Marinei Militare ( 15 August 2019 )

  Paradă spectaculoasă de Ziua Marinei! Zece mii de persoane au venit pe faleza din Constanta pentru a asista la actiunile organizate de fortele navale. La eveniment a fost prezent și președintele Klaus Iohannis.

 • Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii a împlinit 70 de ani ( 1 Iulie 2012 )

  Moment aniversar, la Comandamentul Comunicațiilor și Informaticii, care a împlinit 70 de ani de existență! La festivități a luat parte și Șeful Statului Major General al Armatei Române, general locotenent doctor Ștefan Dănilă. Șeful Statului Major General al Armatei a folosit prilejul pentru a intra în videoconferință cu militarii Centrului 89 pentru Comunicații și Informatică, aflați în premieră în Afganistan cu o companie întreagă.

 • Mii de oameni au ieșit sa vada instalațiile luminoase din Capitală ( 5 Decembrie 2011 )

  Capitala a intrat oficial în sezonul de iarnă. Tradiționalele beculețe vor scânteia deasupra strazilor din centrul orasului pe toata durata Sarbatorilor. Cele doua milioane si jumatate de luminițe instalate de Primărie s-au aprins în uralele miilor de bucuresteni care au venit sa vada festivitatea. Cei mai fericiti au fost copiii.

 • Manifestările de 1 Decembrie, de la Alba Iulia, marcate de huiduieli ( 1 Decembrie 2011 )

  Festivitățile din orașul Unirii nu au fost lipsite nici în acest an de incidente. Emil Boc a fost întâmpinat cu răceală la ceremoniile de Ziua Nationala de la Alba Iulia. În momentul în care depunea o coroană de flori la statuia lui Mihai Viteazul, premierul a fost huiduit. Delegația PSD, în frunte cu Victor Ponta, a părăsit Sala Unirii, unde se desfășura ceremonialul de primire a soliilor din Cetățile de Scaun. 

 • Incidente de Ziua Marinei la Constanța, pe faleza Comandamentului flotei ( 15 August 2011 )

  Incidente de Ziua Marinei, pe faleza Cazinoului din Constanța. Revoluționarii și militarii în rezervă au aruncat în mare mai multe coroane de flori, în semn de protest. Ei nu au fost lăsați să depună coroanele la Monumentul Marinarilor. Ținta protestatarilor a devenit imediat președintele, care n-a fost prezent la evenimentele de pe malul mării.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2