Date companie
 
 
 
 

Masa de Paște i-a costat pe români peste un miliard de lei

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Aprilie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lei, romani, miel, miliard, ouale, cozonaci, vinul
 

Ouăle, cozonacii, carne de miel și vinul golesc buzunarele românilor cu peste un miliard de lei. Pentru a avea o masă îmbelșugată de Paște, oamenii cumpără cu 30% mai multe produse alimentare decât într-o perioadă normală a anului, spun producătorii. Peste 150 de milioane de lei se duc doar pe ouăle roșii. Cei mai mulți bani sunt, însă, destinați cărnii de miel, care a ajuge și la 30 de lei pe kilogram. Și cozonacii sunt de șapte ori mai căutați decât în restul anului. Românii spun, însă, că iepurașul este mai sărac decât anul trecut.

VOX "Ne limităm, adică în loc să luăm un miel întreg, luăm ceva porționat și câte puțin din toate."

VOX "În jur de 5-6 milioane. Mai mult nu se poate. -Și e mai mult sau mai puțin decât anul trecut? E mult mai puțin, față de acum un an."

VOX "Anul ăsta, în jur de 3 milioane jumate și anul trecut, am avut, cred, în jur de cinci milioane."

Cei cu dare de mână, însă, nu și-au mai bătut capul cu pregătirile, ci au cumpărat pachete complete la pensiuni, pentru a avea parte de sărbători tihnite.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Prințul Charles, mesaj de Paște pentru români ( 19 Aprilie 2020 )

  Prințul de Wales le-a adresat românilor un mesaj video, cu ocazia Paștelui ortodox. Prințul Charles, un mare prieten al României, vorbește în mesajul său despre actuala criza sanitară și își exprimă dorința de a reveni în țara noastră.

 • Oferta de materiale de protecție, mult sub cerere ( 13 Aprilie 2020 )

  Aproape 1 din 2 români nu găsește să cumpere materiale de protecție. Cel puțin așa rezultăr dintr-un sondaj realizat de IRES, în perioada 7 - 8 aprilie, privind percepțiile și comportamentul românilor în timpul crizei...

 • Mai mulți români au ieșit și în aceste zile la grătar ( 29 Martie 2020 )

  În plină pandemie, românii nu renunță în totalitate la obiceiurile lor! Creșterea alarmantă a numărului de pacienți infectați duce țara noastră din ce în ce mai aproape de Scenariul 4 prevăzut de autorități, însă există situații în care teribilismul și inconștiența unor români pot avea repercusiuni grave.

 • Românii, la iarbă verde în plină pandemie de coronavirus ( 21 Martie 2020 )

  Inconștiența, iresponsabilitate sau ignoranță? În timp ce medicii se luptă pentru salvarea oamenilor infectați cu noul coronavirusului, iar autoritățile impun măsuri menite să protejeze populația, mulți români nu par deloc...

 • Mesajul pentru români al președintelui Klaus Iohannis ( 20 Martie 2020 )

  Mesaj pentru români, din partea președintelui Klaus Iohannis! În mesajul de interes public prezentat, astăzi, șeful statului îndeamnă la responsabilitate, prevenție și solidaritate.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2