Date companie
 
 
 
 

Masa de Revelion, sfaturi, tradiții, superstiții

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Decembrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : revelion, masa, meniul, passarelli, bucatar
 

Masa de Revelion, obiectivul numărul unu al gospodinelor, în această perioadă! Meniul special al nopții dintre ani trebuie să fie și tradițional, și inovator, să placă tuturor membrilor familiei, dar, mai ales, musafirilor. Și, peste toate, să nu fie prea complicat de preparat, ca să mai rămână timp și de coafor! Indiferent de preferințele culinare, anumite mâncăruri trebuie neapărat să fie incluse în meniu, pentru că acestea atrag norocul în noul an.

BIANCA ROTARU, reporter "Se spune că dacă mâncăm pește la trecerea dintre ani "alunecăm" mai ușor printre necazuri. Peștele trebuie așezat întreg pe farfurii, în caz contrar, spun superstițioșii, norocul se fragmentează. Nici strugurii nu ar trebui să lipsească din meniu. Conform tradiției, dacă mâncăm 12 boabe de struguri albi la miezul nopții, vom avea parte de 12 luni dulci și pline de sănătate. Nu trebuie să ocolim nici tortul. Se spune că prăjiturile în formă circulară sunt simbolul veșniciei. Aducătoare de noroc și prosperitate sunt și carnea de porc, mazărea și fasolea."

Cu toate acestea, moderația este cheia unui organism sănătos și asta nu o spun doar nutriționiștii, ci și adevărații bucătari.

ANTONIO PASSARELLI, maestru bucătar ”Ideea este în felul următor: în primul rând să nu mâncați mult, după care puteți să mâncați tot ce doriți. Eu nu sunt cel mai avizat să vă recomand să mâncați ceva anume, pentru că Crăciunul, Revelionul, Paștele țin de tradiția din locul din care sunteți. Eu ce încerc să vă spun este să mâncați într-un mod echilibrat. Aveți grijă cu grăsimile, socotiți întotdeauna că mezelurile conțin foarte multă sare și sarea activează retenția de lichide în organism.”

Specialiștii ne recomandă să fim atenți la ingrediente și la ceea ce scrie pe eticheta produselor cumpărate din magazin. Să evităm aditivii și grăsimile în exces. Și, nu în ultimul rând, să fim cumpătați.

ANTONIO PASSARELLI, maestru bucătar ”Nu faceți risipă si cumpărați mult mai mult și, dacă e posibil, să alternați porcul cu altceva. Cu un pește, cu curcan. Nu că am ceva cu porcul, îmi place și mie foarte mult, e un animal porcos (râde), dar îmi place, dar prea mult strică.”

Indiferent pentru ce meniu optați, de la masa de Revelion nu ar trebui să lipsească decorațiunile, lumânările, muzica și voia bună.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2