Date companie
 
 
 
 

Măsura reducerii TVA la alimente a intrat în vigoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : magazine, alimente, tva, hipermarket, retele, asociatia, comerciale
 

TVA-ul redus la alimente și băuturi nealcoolice a intrat în vigoare! Teoretic, alimentele comercializate în magazine și hipermarketuri ar să se ieftinească.

GABRIEL PÂSLARU, reprezentant magazin "Prețurile vor scădea la tot ce înseamnă produs alimentar, undeva între 12- 2,5 %, în medie. Ne așteptăm ca, prin această reducere de preț, o serie întreagă de oameni să încerce și produse de un nivel superior, care până acum le erau mai puțin accesibile."

VOX "- Fac foarte bine, pentru că nu duce decât la un "foarte bine" oamenilor mai saraci. Diferența se vede, dar numai să nu fie decât pentru început!"

VOX "- Păi, totuși, 400, eu știu, 500, totuși contează! Ne rămâne de pâine. Pâinea de toate zilele, că-i greu!"

VOX "- Din punctul meu de vedere, n-o să se vadă ieftinirea cu 12 procente. Și, hai să zicem că la unele dintre ele s-ar putea să fie reducerea asta, dar nu la toate."

Scăderea TVA a fost anunțată de Guvern încă de acum două luni. În aprilie, reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România apreciau că măsura reducerii TVA la alimente și băuturi nealcoolice, de la 24% la 9% va fi reflectată în totalitate de prețul de la raft. De asemenea, precizau că reducerea va avea rezultate pozitive, mult mai mari decât cele estimate de analiștii economici. Măsura luată de Guvernul Boc, în 2010, de mărire a TVA la 24% a fost cosiderată cea mai mare greșeală economică a unui Guvern din ultimii 20 de ani. Reducerea la 9% este privită ca o corectare aunei politici fiscale care a afectat deopotrivă consumatorul și mediul de afaceri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Tânără amendată pe motiv că l-a criticat pe primar pe facebook ( 15 Aprilie 2020 )

  Românii sunt amendați și pentru postările de pe rețelele de socializare, nu numai pentru încălcări ale restricțiilor impuse prin ordonanțe militare. Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki...

 • Condiții pentru vizitele de Paște la părinți ( 8 Aprilie 2020 )

  Precizări înainte de Paște, de la Poliția Română. Astfel, este permisă deplasarea la părinți pentru a le duce produse pentru masa de sărbătoare. Vizitele în ziua de Paște nu sunt însă autorizate.

 • Românii, la cumpărături și la biserică, în plină pandemie ( 22 Martie 2020 )

  Românii nu se conformează, nici acum, recomandărilor autorităților privind prevenirea răspândirii noului coronavirus. Asta, în ciuda apariției primelor cazuri de deces în țara noastră și a creșterii exponențiale...

 • Daruri de Crăciun, pentru orfanii din Munteni Buzău ( 24 Decembrie 2019 )

  Moș Crăciun nu i-a uitat pe copiii rămași orfani în urma tragicului accident de microbuz din Ialomița. Reprezentanții Asociației Române pentru Propaganda Istoriei Aeronauticii București-Otopeni, in frunte...

 • Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor ( 25 Noiembrie 2019 )

  Este Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor. În fiecare an, pe 25 noiembrie, este marcată în toată lumea prin manifestații și acte de condamnare a diverselor forme de violență îndreptate asupra femeilor.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2