Date companie
 
 
 
 

Măsura reducerii TVA la alimente a intrat în vigoare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Iunie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : magazine, alimente, tva, hipermarket, retele, asociatia, comerciale
 

TVA-ul redus la alimente și băuturi nealcoolice a intrat în vigoare! Teoretic, alimentele comercializate în magazine și hipermarketuri ar să se ieftinească.

GABRIEL PÂSLARU, reprezentant magazin "Prețurile vor scădea la tot ce înseamnă produs alimentar, undeva între 12- 2,5 %, în medie. Ne așteptăm ca, prin această reducere de preț, o serie întreagă de oameni să încerce și produse de un nivel superior, care până acum le erau mai puțin accesibile."

VOX "- Fac foarte bine, pentru că nu duce decât la un "foarte bine" oamenilor mai saraci. Diferența se vede, dar numai să nu fie decât pentru început!"

VOX "- Păi, totuși, 400, eu știu, 500, totuși contează! Ne rămâne de pâine. Pâinea de toate zilele, că-i greu!"

VOX "- Din punctul meu de vedere, n-o să se vadă ieftinirea cu 12 procente. Și, hai să zicem că la unele dintre ele s-ar putea să fie reducerea asta, dar nu la toate."

Scăderea TVA a fost anunțată de Guvern încă de acum două luni. În aprilie, reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România apreciau că măsura reducerii TVA la alimente și băuturi nealcoolice, de la 24% la 9% va fi reflectată în totalitate de prețul de la raft. De asemenea, precizau că reducerea va avea rezultate pozitive, mult mai mari decât cele estimate de analiștii economici. Măsura luată de Guvernul Boc, în 2010, de mărire a TVA la 24% a fost cosiderată cea mai mare greșeală economică a unui Guvern din ultimii 20 de ani. Reducerea la 9% este privită ca o corectare aunei politici fiscale care a afectat deopotrivă consumatorul și mediul de afaceri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2