Date companie
 
 
 
 

Matematica le joacă feste elevilor din Romania

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Noiembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elevi, romani, comisia, europeana, matematica, calcule
 

Matematica le dă bătăi de cap elevilor români! Potrivit unui raport al Comisiei Europeane, școlarii români și bulgari stau cel mai prost la capitolul calcule. În urma testelor internaționale, ei au obținut punctaje sub media europeană, spre deosebire de elevii din Finlanda sau Belgia, care și-au adjudecat primele locuri.

AMBIANTA "Suma vectorilor din cercul circumscris ... catre ortocentrul triunghiului."

Unii profesori cred că pe elevi nici nu i-a interesat să demonstreze că sunt buni la matematică. Ei se mobilizează, în schimb, când vine vorba de examenele naționale.

DINU SERBANESCU, profesor de matematica " Eu mă îndoiesc că elevii care au fost supuși la acele teste și-au dat silința ca România să nu cumva să ocupe ultimul loc în acel clasament."

CRISTINA JACOV, profesor de matematica "Sunt copiii care sunt deja mult mai serioși, mai ales la clasele de a XI-a. Deja se gândesc vis-a-vis de materie, de programe de bacalaureat, pentru a avea succes la examenul final."

Teoretic, elevii se pricep la calcule.

VOX "-Iti place matematica? -Da, foarte mult, pentru că este și un țel în viață, îți faci, adică te duci undeva la magazin și nu zici cât e 1 plus 1."

VOX "-Cum stai la matematică? -Foarte bine! -Îți place? -Da. Ne predă doamna profesoară, înțelegem tot de la ea."

Profesorii au venit și cu o soluție. Aceștia se gândesc să schimbe programa școlară și modul de predare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2