Date companie
 
 
 
 

Maternitatea Giulesti, urmarita penal, in cazul mortii bebelusilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 August 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : maternitate, giulesti, maternitatea giulesti, urmarire penala, audieri, acuzatii
 

Seful Sectiei de Urmarire Penala din Parchetul General, procurorul Marius Iacob, a anuntat miercuri începerea urmaririi penale împotriva Maternitatii Giulesti pentru ucidere din culpa si vatamare grava din culpa. Procurorii au dispus aceasta masura având indicii privind încalcarea normelor de sanatate si securitate în munca, a normelor privind montarea si verificarea instalatiilor electrice, a reglementarilor cu privire la gestionarea resurselor umane existente si a reglementarilor de luare a unor masuri de prevenire a incendiilor.

MARIUS IACOB, procuror sef sectie, Parchetul General : "Am dispus începerea urmaririi penale sub aspectul savârsirii infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa fata de Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Panait Sârbu". (...) Aceasta masura procesuala a fost adusa la cunostinta managerului actual, care urmeaza sa depuna mai multe acte la dosar. Analizam posibilitatea sa punem sechestru pe bunurile care nu afecteaza asupra functionarii institutiei. Riscul maxim este desfiintarea unitatii medicale, dar ea poate fi decisa doar de instanta de judecata."

Potrivit Newsin, procurorul Marius Iacob a precizat ca la sediul Parchetului a fost convocat si directorul suspendat al maternitatii, Bogdan Marinescu, care a venit cu documente din care rezulta modul în care erau repartizate atributiile între persoanele care aveau functii de conducere în cadrul sectiilor, însa în cazul acestuia nu s-a început urmarirea penala. Profesorul Bogdan Marinescu nu are o calitate procesuala si urmeaza sa fie reaudiat. Dupa ce a stat de vorba cu procurorii, el s-a abtinut de la declaratii in fata ziaristilor.
Potrivit Newsin, intre timp, tot mai multe persoane implicate în incident sunt chemate la audieri. Miercuri, au fost audiati patru parinti, iar doi s-au constituit parte civila în cauza. Masura de incepere a urmaririi penale in cazul maternitatii Giulesti nu elimina posibilitatea extinderii penale la adresa altor persoane implicate în acest caz a mai precizat reprezentantul Parchetului General. Audierile vor continua pe parcursul zilelor urmatoare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2