Date companie
 
 
 
 

Medicamentul Remdesivir, utilizat experimental în Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Mai 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, timisoara, bolnav, medicament, covid, remdesivir, musta, experimental
 

Medicamentul Remdesivir, care dă rezultate în Statele Unite ale Americii în tratarea bolnavilor de COVID-19, a ajuns și în țara noastră. Remdesivir a fost distribuit la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara unde, în primă fază, este administrat experimental unui număr de nouă bolnavi. Medicul Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase a Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit despre acest tratament.

dr. VIRGIL MUSTA, șef secție, Spitalul Victor Babeș din Timișoara „Va fi administrat timp de zece zile, la nouă pacienți, după care vom analiza rezultatele și vom putea trage o concluzie.”  

Medicamentul a devenit cunoscut după ce o serie de studii clinice i-au demonstrat eficiența în cazul americanilor bolnavi de COVID-19. Liderul de la Casa Albă, Donald Trump, a cerut ca medicamentul să fie aprobat urgent pentru tratarea pacienților. Totuși, sunt și voci care spun că este prematur ca medicamentul să fie considerat cel mai bun tratament împotriva coronavirusului.

dr. VIRGIL MUSTA, șef secție, Spitalul Victor Babeș din Timișoara „Americanii spun că este deosebit de eficient, au rezultate foarte bune, se studiază și în Europa, aparent cu rezultate bune. În schimb, chinezii spun că nu au deloc rezultate cu acest medicament.” 

Remdesivir este un medicament antiviral care vizează mecanisme de replicare a virusurilor pentru a le opri reproducerea și poate fi administrat doar pacienților care nu au boli renale sau hepatice grave. Medicamentul a fost folosit și în epidemia de Ebola.Medicamentul Remdesivir, utilizat experimental în Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2