Date companie
 
 
 
 

Medicii au interdicție să vorbească despre situația din spitale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : interdictie, spital, medic, marginean, coronavirus, roiu
 

Cadrele medicale nu mai au voie să furnizeze informații despre ce se întâmplă la locul lor de muncă, pe perioada stării de urgență. Cu toate acestea, sunt medici care încă vorbesc despre activitatea lor. Săptămâna trecută, medicul militar anestezist Mihai Mărginean, detașat de la Cluj-Napoca la Spitalul Județean de Urgență din Suceava, a vorbit despre situația de acolo, într-o postare pe contul de Facebook al MApN.
"BUM!!! Sunt aproape 30 de pacienți în jurul meu. Câțiva extratereștri albi se plimbă printre ei. Unii intuiesc rolul meu și încep să ridice mâinile disperate spre mine și strigă „domnule doctoooor! domnule…” cuvintele le rămân în gât. Mă uit în sus spre monitoare și văd că saturațiile lor sunt 55-60%, apoi mă uit mai sus… spre Dumnezeu și dintr-odată mi-a fost dat să înțeleg. Aici e RĂZBOI!”

MIHAI MĂRGINEAN, medic militar „Mulți mi-au zis ca sunt acolo în prima linie și am zâmbit, pentru că eu știu că eu sunt de fapt în ultima. Eu sunt ultima verigă. Dincolo de mine nu mai este nimic. Nu neapărat de mine, ci de medicii anesteziști. Noi suntem cei care negociem cu Dumnezeu o clipă, o oră, o zi. Pf, rareori o săptămână din viața pacienților noștri”.

Ulterior, solicitat pentru un interviu de către jurnaliștii de la Zoarul Financiar, medicul a afirmat că nu poate vorbi decât prin Biroul de Presă al MApN. Un medic de la Spitalul Județean din Suceava a sfidat și el interdicția de comunicare și a spus că în unitatea sanitară nu sunt materiale de protecție, iar spitalul ar fi fost mort fără armată. Despre problemele din spitale vorbește public și Camelia Roiu, medic anestezist la Spitalul de Arși din București, unul dintre primii medici din România care au spus adevărul despre infecțiile nosocomiale și a făcut publică, în 2016, o filmare cu un pacient internat la Spitalul de Arși, pe ale cărui răni se aflau viermi.

CAMELIA ROIU, medic anestezist „Se minte foarte mult, ca și la Colectiv, cum s-a mințit de zeci de ani, cum iar avem de toate, iarăși suntem în control, când, de fapt, spitalele sunt total nepregătite”.

Întrebarea care se pune este de ce medicii din Franța, Italia sau Spania pot vorbi în presă sau în mediul online despre problemele din spitale și despre aspecte legate de pacienții cu COVID-19, iar medicii români au interdicție. Pe lângă cadrele medicale, în România, nici reprezentanții administrațiilor locale nu au voie să furnizeze informații cu privire la pacienții infectați cu noul coronavirus. Luna trecută, prefecții au primit o circulară semnată de secretarul de stat în M.A.I. Gheorghe Sorescu, prin care au fost anunțati că le este interzis să comunice date despre pacienți sau testele pentru COVID-19. Singurele informații din spitale care pot fi transmise au ca sursă Grupul de Comunicare Strategică.


Medicii au interdicție să vorbească despre situația din spitale

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2