Date companie
 
 
 
 

Medicină preventivă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Ianuarie 2023
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Lansare Academica SRMP
 

Prima societate proactivă dedicată prevenției din toate specialitățile medicale își face cunoscută prezența în România. Este vorba despre Societatea Română de Medicină Preventivă, care și-a prezentat misiunea, miercuri, la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, cu ocazia Săptămânii de Prevenție a Cancerului de Col Uterin. La evenimentul de lansare au participat medici, oficiali din sistemul sanitar, membri ai comunității academice medicale, reprezentanți ai societăților științifice de profil, ai asociațiilor de pacienți și ai organizațiilor caritabile. Societatea Română de Medicină Preventivă își propune implementarea și extinderea programelor de screening în România, în centre regionale autonome de screening, promovarea prevenției și a unui stil de viață sănătos, educație medicală continuă și aplicată, precum și promovarea programelor de vaccinare.

ROXANA-ELENA BOHÎLȚEA, președinte, SRMP "Pe măsură ce avem încredere în sistemul medical, pe măsură ce lucrurile se vor contura și vor prinde viață în acest domeniu, cu siguranță vom schimba acest stadiu actual, incipient, al prevenției în România. Ne dorim cu această societate, cu tot sprijinul celorlalte societăți medicale, să facem o schimbare de mentalitate în medicina românească."

Programul de educație pentru prevenirea bolilor cronice, care va începe în 8 martie, își propune să se desfășoare pe parcursul întregului an 2023. Participarea este gratuită pentru toți medicii primari, specialiști și rezidenți de la toate specialitățile medicale, dar și pentru pacienți. Pentru început, la evenimentul din cadrul Universității ”Carol Davila” a fost anunțată lansarea programului ce are drept scop creșterea gradului de conștientizare cu privire la cancerul de col uterin și la metodele de prevenție, respectiv vaccinarea împotriva HPV, screening-ul și diagnosticarea precoce.


Medicină preventivă

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2