Date companie
 
 
 
 

Mesaj pentru România, mesaj pentru Europa

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : europa, lideri, consens
 

Consens, proiect european, stat de drept... Sunt cuvintele cheie utilizate de liderii europeni, reuniți la București, pentru a marca preluarea oficială a președinției Consiliului Uniunii Europene de către România. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și comisarii europeni au ajuns vineri dimineață la Cotroceni unde au fost primiți de președintele României, Klaus Iohannis. Aceștia efectuează, la începutul fiecărui semestru, o vizită în statul membru care deține Președinția Consiliului UE.

OCTAVIAN IONESCU, reporter
"Președintele Klaus Iohannis a declarat la întâlnirea cu membrii Colegiului Comisarilor, că România împărtășește în totalitate abordarea pro-europeană. El a amintit și provocările președinției române a Consiliului UE, printre care migrația și securitatea."

KLAUS IOHANNIS, președintele României
"Am discutat cu președintele Juncker și cu comisarii europeni, Brexit, bugetul multianual, migrație, securitate europeană și despre cum vom face să construim o agendă strategică bună și credibilă pentru următoarea perioadă. Dacă ne referim la Brexit, ne dorim o retragere ordonată a Marii Britanii, sperăm că așa se va întâmpla. Ne vom concentra eforturile pe facilitatea măsurilor propuse, astfel încât UE e pregătită pentru retragerea Marii Britanii în orice scenariu."

JEAN-CLAUDE JUNCKER, președintele Comisiei Europene
"Ar fi foarte bine ca, în interiorul țării dumneavoastră, să existe o atmosferă și un spirit de consens, care să permită ca Europa să avanseze și nici nu trebuie să ne angajăm într-o polemică fără sens și fără scop, pentru că acest lucru va duce la multe probleme interne și externe.”

Discuțiile au mai vizat dosarul Brexit, dar și bugetul Uniunii Europene pentru următorii șapte ani. Șeful statului a afirmat că discuțiile despre viitorul Europei vor continua și la Summitul de la Sibiu, din 9 mai 2019, care va fi piatra de hotar unde se va discuta despre prioritățile strategice ale Europei pentru perioada 2019-2024. După vizita la Palatul Cotroceni Jean-Claude Juncker și comisarii europeni s-au deplasat la guvern unde au fost asteptați de premierul Viorica Dăncilă și miniștrii.

JEAN-CLAUDE JUNCKER, președintele Comisiei Europene

"Sunt a treia oară în România, de la începutul mandatului meu, și aș vrea să înceteze problemele și intrigile interne din România. În momentul în care prezidezi Uniunea Europeană trebuie să uiți, să pui între paranteze problemele de politică internă și doamna prim ministru mi-a confirmat că nu va fi umbrită președinția României la Consiliul Uniunii Europene de alte probleme."

Premierul Viorica Dăncilă l-a asigurat pe Juncker că România va contribui la întărirea unității europene

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României
"Suntem hotarati sa contribuim la obtinerea de rezultate pozitive pentru a raspunde provocarilor actuale, suntem realisti si pragamatici."

România exercită, timp de 6 luni, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene și trebuie să gestioneze marile dosare europene și să asigure continuitatea politicilor europene.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Liderii, la vot ( 6 Decembrie 2020 )

  Președintele țării și liderii politici au votat încă de la primele ore ale dimineții. Fiecare, a explicat pentru ce votează.

 • Vârstnicii și cadrele medicale au nevoie de protecție ( 24 Martie 2020 )

  Liderii politici reacționează, în timpul pandemiei! Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut premierului Ludovic Orban să impună izolarea la domiciliu pentru populație, pentru a combate noul coronavirus. 

 • Capitala României, în topul celor mai poluate orașe europene ( 22 Decembrie 2019 )

  Bucureștiul este pe locul șase în topul celor mai poluate orașe din Europa! Cel mai mare poluator este traficul. Toată lumea simte efectele poluării. Cu peste 600 de mașini la mia de locuitori, Bucureștiul este in topul mondial...

 • Diurne uriașe, încasate de conducerea Autorității Electorale Permanente ( 2 Noiembrie 2019 )

  Încasări cu cântec, la vârful Autorității Electorale Permanente! Membrii conducerii Autorității ar fi încasat peste 323.000 de lei, în ultimele șapte luni, cu titlul de diurnă de deplasare in cuantum de 2% din indemnizatia lunară brută...

 • Consultările la Cotroceni, pentru desemnarea unui nou premier, continuă ( 14 Octombrie 2019 )

  Consultările dintre președintele Klaus Iohannis și liderii partidelor parlamentare, privind desemnarea viitorului premier, continuă. Luni, președintele a avut consultări cu președintele Pro România, Victor Ponta, liderul ALDE...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2