Date companie
 
 
 
 

Mesaj pentru România, mesaj pentru Europa

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : europa, lideri, consens
 

Consens, proiect european, stat de drept... Sunt cuvintele cheie utilizate de liderii europeni, reuniți la București, pentru a marca preluarea oficială a președinției Consiliului Uniunii Europene de către România. Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și comisarii europeni au ajuns vineri dimineață la Cotroceni unde au fost primiți de președintele României, Klaus Iohannis. Aceștia efectuează, la începutul fiecărui semestru, o vizită în statul membru care deține Președinția Consiliului UE.

OCTAVIAN IONESCU, reporter
"Președintele Klaus Iohannis a declarat la întâlnirea cu membrii Colegiului Comisarilor, că România împărtășește în totalitate abordarea pro-europeană. El a amintit și provocările președinției române a Consiliului UE, printre care migrația și securitatea."

KLAUS IOHANNIS, președintele României
"Am discutat cu președintele Juncker și cu comisarii europeni, Brexit, bugetul multianual, migrație, securitate europeană și despre cum vom face să construim o agendă strategică bună și credibilă pentru următoarea perioadă. Dacă ne referim la Brexit, ne dorim o retragere ordonată a Marii Britanii, sperăm că așa se va întâmpla. Ne vom concentra eforturile pe facilitatea măsurilor propuse, astfel încât UE e pregătită pentru retragerea Marii Britanii în orice scenariu."

JEAN-CLAUDE JUNCKER, președintele Comisiei Europene
"Ar fi foarte bine ca, în interiorul țării dumneavoastră, să existe o atmosferă și un spirit de consens, care să permită ca Europa să avanseze și nici nu trebuie să ne angajăm într-o polemică fără sens și fără scop, pentru că acest lucru va duce la multe probleme interne și externe.”

Discuțiile au mai vizat dosarul Brexit, dar și bugetul Uniunii Europene pentru următorii șapte ani. Șeful statului a afirmat că discuțiile despre viitorul Europei vor continua și la Summitul de la Sibiu, din 9 mai 2019, care va fi piatra de hotar unde se va discuta despre prioritățile strategice ale Europei pentru perioada 2019-2024. După vizita la Palatul Cotroceni Jean-Claude Juncker și comisarii europeni s-au deplasat la guvern unde au fost asteptați de premierul Viorica Dăncilă și miniștrii.

JEAN-CLAUDE JUNCKER, președintele Comisiei Europene

"Sunt a treia oară în România, de la începutul mandatului meu, și aș vrea să înceteze problemele și intrigile interne din România. În momentul în care prezidezi Uniunea Europeană trebuie să uiți, să pui între paranteze problemele de politică internă și doamna prim ministru mi-a confirmat că nu va fi umbrită președinția României la Consiliul Uniunii Europene de alte probleme."

Premierul Viorica Dăncilă l-a asigurat pe Juncker că România va contribui la întărirea unității europene

VIORICA DĂNCILĂ, premierul României
"Suntem hotarati sa contribuim la obtinerea de rezultate pozitive pentru a raspunde provocarilor actuale, suntem realisti si pragamatici."

România exercită, timp de 6 luni, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene și trebuie să gestioneze marile dosare europene și să asigure continuitatea politicilor europene.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cei mici au sărbătorit Ziua Europei și Ziua Regalității ( 10 Mai 2019 )

  Zi de sărbătoare la Grădinița Nr 170 din sectorul 6 al capitalei. Cadrele didactice, copiii și părinții au organizat mai multe acțiuni dedicate zilei Europei si zilei Regalitatii. Festivalul "Unitate în diversitate" vrea sa promoveze interculturalitatea și sa sarbatoareasca valorile europene. Fiecare grupa a pregatit momente artistice și obiceiuri din câte o țară europeană. Vizitatorii au fost intâmpinați cu paine și cu sare după obiceiurile noastre tradiționale.

 • Liderii Uniunii Europene, la București ( 11 Ianuarie 2019 )

  Importanți lideri ai Uniunii Europene au venit la București! În cadrul ceremoniei oficiale de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene au fost prezenți președintele Klaus Iohannis, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, premierul Viorica Dăncilă, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.

 • 100 de baloane pentru România, la Centenarul Unirii de la Baia Mare ( 23 Septembrie 2018 )

  100 de baloane cu aer cald, aduse din toată Europa la Baia Mare, în cinstea Centenarului Unirii. Evenimentul, intitulat ”100 de baloane pentru România”, care se va desfășura în perioada 5 – 7 octombrie la Baia Mare, este organizat...

 • Călătorii gratuite cu trenul, prin Europa ( 2 Iunie 2018 )

  Călătorii gratuite cu trenul prin Europa! Comisia Europeană a lansat platforma online de înscrieri pentru programul "DiscoverEU". De acest program pot beneficia tinerii români care au împlinit 18 ani. Deputatul european, Siegfried Mureșan...

 • Liderii PSD vor CExN de urgență, pentru soluționarea crizei politice ( 13 Ianuarie 2018 )

  Războiul dintre premierul Mihai Tudose și ministrul de Interne Carmen Dan pune pe jar principalul partid de guvernământ, cel care i-a pus în funcțiile din care își aruncă, acum, acuzații și replici acide. Câțiva lideri PSD cer convocarea...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2