Date companie
 
 
 
 

Metoda 'accidentul', importată și la Constanța

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Martie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : escroci, metoda, accidentul
 

Escrocii continuă să păcălească oamenii prin metoda "Accidentul". De data aceasta, în plasa infractorilor au căzut doi pensionari din Constanța. Urmând scenariul clasic, escrocii le-au dat telefon acasă. Unul dintre ei a pretins că este fiul lor, că a avut un accident, soldat cu rănirea unui copil și că vorbește răgușit pentru că are gâtul imobilizat. El le-a spus că le va trimite un avocat, care este de încredere. Ulterior, falsul avocat a venit la ușa batrânilor.

VOX: "A venit unul și m-a întrebat dacă am banii în casă sau la bancă. I-am spus că îi am în casă, de unde atâția bani la bancă? Aveam 600 de lei strânși pentru necazurile mele dar le-am spus că am doar 400. Au venit și i-au luat."

La scurt timp, falsul avocat a sunat din nou și a mai cerut bani.

VOX: "Mi-a spus să mai caut, că trebuie să găsesc. Mi-au mai cerut 200 de lei. Nu aveam de unde să le dau. Mi-au spus să caut în șifonier că sigur voi mai găsi bani. dar aveam economia asta, erau ultimii bani din casă."

Între timp, pensionarii au fost sunați de adevăratul lor fiu. Prea târziu însă. Apucaseră să le dea escrocilor toți banii strânși.

VOX: "Au venit cu lecția deja învățată. Ei deja știau că suntem batrâni, că eu sunt bolnav, ea e nevăzătoare."

Politistii încearcă să dea de urma escrocilor.

CARMEN ȘERBĂNESCU, purtător de cuvânt, I.P.J. Constanța: "În prezent, colegii de la Investigații Criminale acționează conform procedurilor și au un cerc de suspec'i."

De la începutul anului, polițistii din Constanța au înregistrat 16 cazuri de înșelăciune prin metoda Accidentul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pașii esențiali pentru evitarea escrocilor ( 14 Martie 2020 )

  Nu vă lăsați păcăliți de escroci! InfoCons, organizație neguvernamentală care apără drepturile consumatorilor, a oferit o serie de sfaturi pentru a evita să fiți înșelați de escrocii care nu urmăresc decât să se îmbogățească de pe urma dumneavoastră.

 • Cinci bărbați reținuți după ce ar fi înșelat mai multe persoane prin metoda "Accidentul" ( 24 Iulie 2019 )

  Metoda "Accidentul" face și acum victime, deși este folosită de foarte mulți ani! Polițiștii de investigații criminale din Sibiu, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au făcut șase percheziții domiciliare în județ, la membrii unei grupări infracționale specializate în înșelăciuni. 15 persoane au fost duse la sediul Poliției Județene Sibiu, pentru audieri.

 • Cancerul de sân, diagnosticat cu ajutorul nevăzătorilor ( 16 Februarie 2018 )

  Metodă revoluționară de diagnosticare a cancerului de sân, prezentată de un medic, la București! În cadrul unui work-shop organizat de o rețea globală de susținere a antreprenorilor sociali, medicul german...

 • Un pensionar a reușit cu ajutorul polițiștilor să prindă un grup de escroci ( 22 Iulie 2017 )

  Înselătoria prin metoda `accidentul` a fost dejucată de un pensionar de 61 de ani din Medgidia! Bărbatul a reușit să prinda cu ajutorul poliției un grup de escroci care încercau să-l înșele. Bătrânul a fost sunat la ora 5 dimineața și anunțat că fiul lui are nevoie de o sumă de bani pentru a ieși din arest.

 • Un taximetrist a devenit eroul orașului Focșani. Cum a salvat doi bătrâni ( 4 Mai 2017 )

  Metoda 'Accidentul' lovește din nou! De această dată la Focșani. Un individ a încercat să păcălească doi bătrâni, soț și soție. I-a mințit că fiul lor se află în spital, în urma unui accident. Cei doi au decis să îi dea banii. Între timp însă, soțul a mers la spital să vadă dacă fiul său este într-adevăr rănit. Acolo și-a dat seama că a fost înșelat. A pornit imediat cu un taxi spre casă, unde soția sa negocia cu individul. Femeia doar ce îi dăduse 10.000 de lei. Când a văzut cele întâmplate, taximetristul a sărit în ajutorul bătrânilor.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2