Date companie
 
 
 
 

Micii ar putea fi interziși, conform noului regulament al Comisiei Europene

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : interdictie, mici, UE
 

Uniunea Europeană pune restricții pe micii românești, care ar reprezenta un pericol pentru sănătatea populației! Astfel, potrivit normelor europene, este posibil ca, de la 1 iunie, micii tradiționali, cu bicarbionat de sodiu, să devină doar o amintire. Expertul guvernamental la Comisia Europeană, Corina Zugravu, spune că singura șansă pentru acest produs este introducerea lui pe lista preparatelor tradiționale protejate.

prin telefon: CORINA ZUGRAVU, expert guvernamental, Comisia Europeană: "Nu e vorba că cineva vrea să ne interzică mititelul și că au ceva personal cu acest gen de produs (...) Avem rețetele cele mai vechi scrise acum 50-60 de ani și micii se fac cu bicarbonat, nu este o înșelătorie. (...) La nivel European, cred că nu știau, când s-a stabilit regulamentul (...) Unii și le-au înregistrat ca preparate tradiționale și probabil că ăsta e și drumul micului românesc."

Premierul Victor Ponta spune că interzicerea micilor de la începutul lunii viitoare este doar o poveste și că e imposibil ca produsul preferat al românilor să dispară de pe piață.

VICTOR PONTA, premierul României: "-S-ar putea să fie ultimul an în care sărbătorim cu micii, o directivă a Comisiei Europene? -Aia a fost o poveste pentru presă. Am și primit informare de la departamentul de afaceri europene să liniștesc lumea și pe primarul de la cinci. "

Potrivit noului regulament european, este interzisă folosirea carbonaților de sodiu, a unui conservant și a unui antioxidant, esențiali pentru prepararea micilor. Miza este mare, întrucât piața locală a micilor a ajuns anul trecut la aproximativ 22 de mii de tone, iar vânzările s-au ridicat la 50 milioane de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Investițiile publice, absolut necesare ( 29 Iulie 2020 )

  Banii europeni, atât de așteptați în țară pentru recuperarea economiei, nasc în continuare controverse. Fostul europarlamentar și actual coordonator al Alternativei pentru Demnitate Națională, Cătălin Ivan, atrage atenția asupra termenelor stricte în care România trebuie să se încadreze pentru accesarea fondurilor europene.

 • Roxen, abuzată și șantajată de iubit ( 23 Iunie 2020 )

  Roxen, artista care trebuia să reprezinte România la Eurovision, abuzată și șantajată de fostul iubit! Cântăreața în vârstă de 20 de ani a obținut ordin de interdicție împotriva acestuia. Ea a declarat, la un post de televiziune...

 • Medicii au interdicție să vorbească despre situația din spitale ( 13 Aprilie 2020 )

  Cadrele medicale nu mai au voie să furnizeze informații despre ce se întâmplă la locul lor de muncă, pe perioada stării de urgență. Cu toate acestea, sunt medici care încă vorbesc despre activitatea lor.

 • Proclamația de la București, lansată de Alternativa pentru Demnitate Națională ( 22 Februarie 2020 )

  Un proiect cu ADN românesc în Uniunea Europeană! Alternativa pentru Demnitate Națională, partidul fondat de Cătălin Ivan, își propune reconstucția României pornind de la o schimbare radicală a clasei politice. În acest sens ADN a lansat Proclamația de la București, document care susține că România nu mai poate accepta statutul de țară europeană "de mâna a doua".

 • Mici, mascota Cetății Oradea ( 22 Decembrie 2019 )

  Situație inedită, la Oradea! Atracția principală a Cetății din Oradea nu o reprezintă expozițiile, ci...o pisică! Mici, o felină în vârstă de aproximativ cinci ani, este vedeta unuia dintre cele mai importante obiective turistice din zona Bihorului.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2