Date companie
 
 
 
 

Micii ar putea fi interziși, conform noului regulament al Comisiei Europene

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Mai 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : interdictie, mici, UE
 

Uniunea Europeană pune restricții pe micii românești, care ar reprezenta un pericol pentru sănătatea populației! Astfel, potrivit normelor europene, este posibil ca, de la 1 iunie, micii tradiționali, cu bicarbionat de sodiu, să devină doar o amintire. Expertul guvernamental la Comisia Europeană, Corina Zugravu, spune că singura șansă pentru acest produs este introducerea lui pe lista preparatelor tradiționale protejate.

prin telefon: CORINA ZUGRAVU, expert guvernamental, Comisia Europeană: "Nu e vorba că cineva vrea să ne interzică mititelul și că au ceva personal cu acest gen de produs (...) Avem rețetele cele mai vechi scrise acum 50-60 de ani și micii se fac cu bicarbonat, nu este o înșelătorie. (...) La nivel European, cred că nu știau, când s-a stabilit regulamentul (...) Unii și le-au înregistrat ca preparate tradiționale și probabil că ăsta e și drumul micului românesc."

Premierul Victor Ponta spune că interzicerea micilor de la începutul lunii viitoare este doar o poveste și că e imposibil ca produsul preferat al românilor să dispară de pe piață.

VICTOR PONTA, premierul României: "-S-ar putea să fie ultimul an în care sărbătorim cu micii, o directivă a Comisiei Europene? -Aia a fost o poveste pentru presă. Am și primit informare de la departamentul de afaceri europene să liniștesc lumea și pe primarul de la cinci. "

Potrivit noului regulament european, este interzisă folosirea carbonaților de sodiu, a unui conservant și a unui antioxidant, esențiali pentru prepararea micilor. Miza este mare, întrucât piața locală a micilor a ajuns anul trecut la aproximativ 22 de mii de tone, iar vânzările s-au ridicat la 50 milioane de euro.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Decizii amânate, în cazul micuței Sorina ( 10 Iulie 2019 )

  Tergiversări în cazul Sorina, fetița de opt ani din Baia de Aramă adoptată de doi români din Statele Unite! Curtea de Apel Craiova a amânat cu o zi decizia privind revizuirea hotărârii prin care s-a dispus adopția internațională.

 • Inspecția tehnică periodică a mașinilor, în spațiul UE și Republica Moldova ( 8 Iunie 2019 )

  Veste bună pentru șoferi! Potrivit proiectului de lege inițiat de senatorii PSD, Tit-Liviu Brăiloiu și Șerban Nicolae, românii ar putea face inspecția tehnică periodică a mașinilor oriunde în Uniunea Europeană și în Republica Moldova.

 • România și alte cinci state din U.E., afectate de emigrație ( 1 Aprilie 2019 )

  Emigrația, motiv de îngrijorare în sudul și estul Uniunii Europene! Pentru cetățenii din România și alte cinci state din zonă, emigrația este un factor mult mai mare de preocupare decât imigrația, în contextul regresului demografic...

 • Publicațiile străine au prezentat situația conflictuală dintre România și UE ( 31 Decembrie 2018 )

  Noul an aduce, pe plan politic, pentru România, preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, pentru următoarele șase luni. În această perioadă, țara noastră va fi vizitată de numeroase personalități reprezentative pentru Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia.

 • Klaus Iohannis, atac dur la adresa ”Guvernului Dăncilă/Dragnea” ( 12 Noiembrie 2018 )

  Statul român nu este pregătit pentru a prelua președinția Consiliului UE! Cel puțin așa a declarat președintele Klaus Iohannis, astăzi, în timpul reuniunii Asociației Municipiilor din România. Iohannis a admis că, anterior, răspunzând...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2